Onsdag- inte nu igen?!?!

I morse fick lilla Mimmi vackert masa sig upp i gryningen- hon var tvungen att följa med mig till jobbet och dessförinnan skulle en stallvisit med ett ridpass avverkas.

Snabb-springaren stiger inte lika raskt ur sängen som ägaren kan jag säga- ibland ser hon nästan mänsklig ut, som ett litet barn som drar täcket över huvudet med orden ”bara en liten stund till” :).

Nåväl, iväg kom vi och fick gjort det vi skulle.

Efter ett dressyrpass i ridhuset som kändes så bra att jag avslutade i förtid så skrittade vi ut i omgivningarna i 20 minuter innan vi begav oss till jobbet.

Efter avslutad arbetsdag åkte vi tillbaka till stallet och jag släppte ut Archie i hagen- denna gången mol allena.

Jag ville träna honom lite på detta då han till skillnad från Decima, som säkert gladeligen hade kunnat bo på en öde ö, aldrig har gått i hage utan att i vart fall ha en kompis i en närliggande hage.

Nu har stallägarna byggt två uteboxar bara några meter från den hage där Archie brukar gå på eftermiddagarna och jag ville se om hästarna som står där skulle räcka som sällskap.

Det gjorde dom tack och lov- Archie stod lugnt i hagen och jag tog mycket nöjd in honom efter en knapp timme.

Väl hemma fick jag en glad överraskning- jag har (med hjälp av Archie så klart) åter lyckats vinna vår klubbs vandringspris som bästa ekipage i lätt klass i dressyr (delas ut på årsmötet om någon vecka).

Jag har väl med årets inteckning 7 stycken tror jag och även om pokalen är gräsligt ful och tar stor plats så fortsätter jag gärna att prenumerera på priset :)!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Grattis till vandringspriset!

    Måste även passa på att fråga hur hagvistelsen ser ut för era hästar, eftersom du ibland har mer ärn ett utsläpp/dag?

    //Linda cheran.blogg.se

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Gissningsvis 80 % av tiden kan vi använda både våra grus och gräshagar och då är alla hästar ute mellan ungefär 8.00 och 14.30.
     
    Resterande tid, vanligtvis beroende på att marken då är mycket vattensjuk och gräshagarna riskerar att bli helt söndertrampade så får vissa hästar gå ute halva dagar eftersom hagarna då inte räcker till.
     
    Vilka hästar som får gå ute halva dagar varierar men det brukar inte bli mer än max någon gång i veckan.
     
    Oavsett om Archie varit ute hela eller halva dagen vill jag gärna släppa ut honom en vända till på eftermiddagen om jag ridit på morgonen.
     
    Vi är några stycken som tycker så och försöker hjälpas åt att släppa ut våra hästar 1-2,5 timmar extra på eftermiddagen och de är då ute från kanske 16.30 tills den som går sist tar in.
     
    Detta system tillämpas bara under den delen av året som det är ljust ute till i alla fall 18.00- jag vill inte ha min häst ute i mörker när man inte ser vad som försiggår i hagen.  

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>