Torsdag- en nästan-repris

Trav in- 4 galoppsprång till räcket.

1 galoppsprång mellan 1:a och 2:a hindret, 2 galoppsprång mellan 2:a och 3:e hindret.

En medarbetare som inte förtar sig:)!

Dagens morgon var nästan identisk med den föregående; upp tidigt, iväg med Soya till stallet för ett ridpass som denna gången bestod mestadels av hoppning och sedan i full fart till jobbet.

Jag fortsätter att tjata om hoppning som lösgörande arbete- detta så vida man inte har en helt obildbar häst som river alla hinder, slår sig på benen etc men det är enligt mig väldigt ovanligt.

Annars kan man alltså faktiskt få en väldigt mjuk och följsam häst av att hoppa och det behöver inte vara några jättehöjder utan man kan ta det på den höjd där man känner sig säker och i alla fall för det mesta kommer rätt på hinderna och får till bra språng.

Däremot bör man helst ha någon närvarande när man hoppar tycker jag som inte lever som jag lär av olika anledningar- den främsta varande att ingen annan har lust att hålla mig sällskap klockan 05.30 på morgonen och sedan tas hinderna bort under dagen.

Även de eftermiddagar då det faktiskt har varit hinder i ridhuset har jag varit ensam där så det har inte hjälpt mig.

Hur som helst är jag väl medveten om att jag utsätter mig för en större risk genom att hoppa utan sällskap och jag försöker därför också att minimera olycksrisken genom att hoppa låga hinder och inte tillämpa för avancerade övningar/ anridningar/ avstånd osv.

Men visst; man kan aldrig gardera sig helt mot olyckor- inte ens när man skrittar ut (vilket jag tyvärr fick uppleva förra våren när Archie snubblade så illa på en liten stig att han var halt i flera veckor).

Efter arbetsdagen idag blev det bara 30 minuter i hagen för Archie och Rocky- det blåste otroligt hårda vindar och jag vågade inte lämna kvar dom tills Rockys ägare kom och någon långpromenad med Soya var det inte tal om- hon om någon avskyr blåst och dagens lyfte henne nästan från marken.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    *ASGARV*!!!! Ursäkta….men det lät faktiskt ganska kul:)! Men jag förstår om inte hunden tyckte det :).
    Här har det vrål-blåst även idag så det har inte blivit några längre promenader- det är inte kul att gå med en hund som stannar var 50 meter och sätter sig demonstrativt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>