Fredag- jag provar ny häst och sadel!

Idag genomfördes en lite annorlunda träning med NN- jag var nämligen ”hemma” hos henne (hon bor i anslutning till anläggningen där hon har sin verksamhet) och red på  utebanan.
 
För min egen del blev det inte så mycket ridning, inte på Archie i alla fall då jag i stället fick prova en av NN:s påläggskalvar, en mycket fin 7-årig valack.
 
NN tycker att det är nyttigt för mig att rida lite andra hästar och det kan jag inte annat än instämma i och bortsett från att det är mycket lärorikt så är det ju också bra att prova lite olika hästtyper inför eventuella framtida hästköp- då vet man vad man gillar och passar ihop med. Det ena kan tyvärr ibland utesluta det andra, dvs det är inte alltid säkert att man PASSAR bäst ihop med den hästtyp man GILLAR- själv vill jag ju tex ha mycket snälla hästar men skulle behöva en med mera nerv- 2 egenskaper (snäll och ”med nerv”) som inte alltid går hand i hand.   
 
NN arbetade med att få Archie att ta mer vikt på sina bakben- ett långsiktigt arbete där det än så länge brister en del och vilket bidrar till våra mindre bra resultat på tävlingsbanan.
 
Jag fick under träningen prova 2 olika Equipe-sadlar och ”tyvärr” kändes den ena SPONTANT bättre än min egen- jag fick en bättre skänkelplacering helt enkelt.
 
Kanske var det ett litet önsketänkande eller ”nyhetens behag”- jag tänker inte rusa iväg och sälja min egen sadel förrän jag är mer säker och det blir jag förhoppningsvis när jag provat sadeln fler gånger.
 
Det är hur som helst jättebra för mig att både få prova andra hästar och andra sadlar- jag som själv brukar beskriva mig som ”förändringsobenägen”.
 
Man kan ju faktiskt hitta något mer passande- både i häst och sadelväg även om jag är långt mer villig att byta ut den sistnämnda som det ser ut i dagsläget :)!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna Lind

    Vad KUL att få tillfälle att rida lite andra hästar också! Låter ju perfekt!! Är det tävling på g i helgen nu också eller?

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Det är verkligen en superchans- så fina hästar växer inte på träd och det är inte alltid man känner någon som har, och vill låna ut en sådan häst till en heller.

    Tävling i helgen ja och rapport på bloggen som vanligt :).

    Svara
  3. Marlin

    Angående sadeln så finns det en sadel som är jämförbar med Equipe men inte i närheten av det priset. Santa Crus Leopold. Jag har bara suttit i den men tyckte om den, jag är ändå väldigt kräsen 😉

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Malin:
    Equipe finns i olika modeller. En jag provade nyligen var ok men inte mer.
    Den jag provade igår kändes bättre än min egen sadel vad gällde hur min skänkel hamnade.
    Vet tyvärr inte vad modellen heter.
    Min Amerigo är superskön och mkt snygg men mina ben kasar för mycket fram.
    Tack för ditt tips!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>