7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Herrejisses, jag tycker inte det är OK alls med så tjocka hästar. Hade det varit tvärtom, jättemagra hästar, hade folk sagt djurplågeri. Jag hävdar detsamma om dessa hästar!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ärligt talat hade jag utifrån bilden gissat att i alla fall den bruna hästen var ett fölsto.

    Bara att hoppas att eventuella medryttare genom motion kan få ner vikten på djuren.

    Svara
  3. MIMMIS EVIGA ÖGONBLICK

    Ja då kommer jag som vanligt med en annan kommentar.
    Visst ser de tjocka ut och jag som inte tävlar mina hästar, kan ju tänkas att den som har dem har det på sammma sätt som jag. Kör/rider dem till husbehov och vid denna årstiden har de fått bli lite tjock för att klara av vintern utomhus dygnet runt. Magen försvinner snabbt nu på våren. En tanke som skulle vara trevlig att dela med sig av är att jag ett tag beslutade mig för att inte ge den fri tillgång till hösilage var att när jag gjorde de så gav jag dem de antal kg som rekommenderas och det visade sig att den fria tillgången på hösilage reglerade de så pass bar att det jag gav dem om de inte hade fri tillgång gick åt på samma tid som när de själva fick välja. Sedan förstår jag också att vi har våra djur på olika sätt av olika anledningar, pga olika omständigheter.

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Mimmi:
    Efter att min egen häst drabbades av fång där att han var tjock med största sannolikhet bidrog till sjukdomen är jag mycket noga med att detta inte ska upprepas.

    Dessa ponnyer lånas ju ut mot betalning för ridning och då måste man också väga in faran med att belasta en för tjock häst- precis som en tjock människa tex.

    Är man fet sliter det mer på hela kroppen och ska man dessutom utföra något arbete sliter det ännu mer.

    Svara
  5. Minstral

    Det handlar ju inte om att man vill ha sina hästar på olika sätt, det handlar ju om att fetma är skadligt.

    Svara
  6. Prick

    Det var nog ändå ”rätt” vinkel. Ett foto rakt framifrån hade nog varit ännu mer ofördelaktigt för det stackars djuren.

    Att ge för mycket mat är lika illa som att ge för lite!

    Svara
  7. Birgittas hästsida

    Bortsett från de uppenbara hälsoaspekterna vad gäller en för fet häst ska man ju betänka att det för RYTTAREN är mycket svårare att inverka korrekt på en häst som har så stor buk att ens skänklar inte kan hänga ner på ett naturligt sätt.
     
    Dessutom kan man få problem med sadeln som kanske inte heller den kan anpassa sig efter en hur fet häst som helst. 

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>