Söndag- ingen vilodag för mig inte

Idag, liksom var 7:e söndag var det min tur att ha ”stalljour”, en inte alltför betungande syssla enligt mig och långt mindre krävande än de oftast måååånga fler stallpass man brukar ha i kollektivstall.

Vi behöver alltså bara ”engagera” oss en dag var 7: vecka och då ska 7 hästar släppas ut på morgonen, tas in på eftermiddagen och fodras 3 gånger denna dag.

Eftersom ”jobbet” är så snabbt gjort (tar inte ens 10 minuter att fodra) kan man oftast få hjälp av de andra så i kväll slipper jag tex sista fodringen eftersom en stallkamrat ska vara på plats och rida då och erbjöd sig att mata djuren.

Eftersom det pågår ett mycket omständligt vägarbete på vägen mot Skrylle (läs: risk för låååånga köer) beslutade jag mig för att idag springa milen ”hemmavid”.

Soya var duktig som trots att hon var lös ignorerade alla de djur (rena Noaks ark) vi mötte på vår runda; småfåglar, en fasan, kaniner, harar, en katt och 3 enorma rådjur.

Även om vädret mestadels varit mulet tittade solen fram när vi skulle grilla- idag blev det goda hamburgare!

Efter maten for jag till stallet för hagintag och en ritt på ”avskavda gräset”- utebanan har fortfarande inte fått sitt nya underlag så den vågade jag inte rida på.

Även ”gräsbanan” börjar bli lite hård nu så jag får se var jag ska förlägga de pass som jag inte tillbringar i ridhuset.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>