Tisdag- framtidstankar

På väg till träningen!
Tjenare! Nu har jag varit och tränat och varit duktig!
Hejdå!

Precis som förra tisdagen skrittade jag i morse iväg till NN:s ridbana för en ny duvning och precis som då började passet med att NN red en stund innan jag svingade mig upp igen.

”Gå på bakbenen”-arbetet fortsatte och det blev en del slutor i galopp, byten (som vanligt bra från höger till vänster och mindre bra åt motsatt håll), piruett-träning och lite trampembryon.

Medan vi red förde vi också intressanta diskussioner om Archies utveckling, mina mål, framtiden osv  och det känns bra att ha någon kunnig människa att prata om mina funderingar med.

NN är fortsatt nöjd med hur vårt arbete med den vackra bruna forstskrider och vi fastställde att jag ska göra ca 10 starter till varefter vi ska utvärdera om jag ska träna på eller börja fundera på ett hästbyte.

Som det känns nu vill jag verkligen inte byta häst men samtidigt måste jag vara realist; om det inte går som jag vill på tävlingsfronten med just Archie så kanske det finns någon annan häst som passar mig bättre i det avseendet och som helt enkelt kommer att göra min hästtillvaro ännu behagligare på alla vis.

Jag har i alla år hävdat att ”ridning är så himla svårt ändå så man behöver inte göra det svårare genom en (för) svår häst”- kanske är det dags att jag börja leva som jag lär?

Eller så är Archie inte alls ”för svår”/ för obegåvad för att ta mig dit jag vill- det får tiden utvisa!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Hej!Snälla du! Sälj inte din fina häst,han verkar ju så okomplicerad på många sätt! Du kan hoppa banor,starta dressyr,lasta själv o rida på olika ställen,verkar gå fram i all terräng o alla väder.Har sett alltför många som bytt ut sina hästar för att komma högre,har trots träning inte gått att rida ut,själv eller med andra eller varit behäftade med diverse åkommor,trots exteriör o härstamning för höga klasser…Blir så glad när jag läser om dej o din häst,det verkar så sunt o okomplicerat.Dessutom är han snygg,inte särskilt gammal,så ni har nog mycket kvar att visa på banorna:-)

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jag förstår EXAKT hur du resonerar- detta är verkligen ”världens bästa häst” för MIG och i de flesta avseenden.

    Dock MÅSTE även tävlingsbiten fungera då detta är mitt absolut största intresse och anledningen till att jag köpte just denna häst.

    Men givetvis har du MYCKET rätt; man ska verkligen inte förutsätta att ”ny häst= automatiskt större framgångar och glädje”.

    Detta är ett stort beslut som inte kommer att fattas lättvindigt, tro mig!

    Och som sagt: det är inget som är bestämt på långa vägar men dock ett alternativ som jag inte får sticka huvudet i sanden för.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>