Brutna löften

Som jag misstänkte tog det inte så lång tid innan jag bröt mitt löfte till mig själv- löftet att endast ha (äga) 3 dressyrschabrak.

Jag kan inte påstå att jag är sååå förvånad- ser jag något jag tycker om och har råd med brukar jag köpa det och det var precis vad som hände igår.

När målet med min shopping på EKO egentligen var att köpa en säck betfor slutade det hela med att jag även fick med mig ett par blommiga träskor (!) och dessa 2 schabrak som jag tycker är snygga.

Priset, 159:–/ styck är ju mer än överkomligt så nu återstår bara att se hur tygstyckena klarar den första tvätten.

Det är här man brukar kunna skilja agnarna från vetet så att säga och jag vet inte hur många DRESSYR-schabrak jag har fått använda som HOPP-dito efter att de reducerats i storlek mer än lovligt.

Hade det bara varit så att priset så att säga avgjorde krympnigsgraden så hade allt varit gott och väl- då kunde man undvika bugdet-varianterna som de ovan men tyvär har jag någon gång köpt väldigt dyra schabrak som krympt jättemycket medan några jag fyndat för femtiolappen klarat tvätt-testen med bravur.

Nåja…skulle även dessa fynd visa sig mindre bra så får de gå samma öde till mötes som mina övriga schabrak- då hamnar de antingen på ridskolan eller så ger jag bort dom till någon ponnyryttare i stallet.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Hej,
    tycker för det mesta att det är roligt att läsa din blogg.
    Däremot tycker jag det är väldigt tråkigt, med betoning på väldigt, att du inte kan låta bli att skriva om de, som inte har lika lätt för att stava som du har.
    Sorgligt att en av dina bloggläsare, har frågor eller åsikter kring en studiekamrat , som har dyslexi och tillåter sig ifrågasätta hennes studieval , i din blogg.
    Berättar samtidigt om unga släktingen, som har svår dyslexi, men trots det, tagit sin Master inom ingenjörsutbildningen och nu är en av de få i världen, som föreläser inom sitt gebit, runt om i världen. Tänk om någon hade uttalat sig på samma sätt, när han startade sin högskoleutbildning, som det uttrycks i din blogg, inte vid ett tillfälle, utan vid flera.
    Synd, då du har många bra inlägg, i övrigt.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Tack för dina synpunkter Anonym!

    Själv ser jag inte dyslexi som en alltid obotlig sjukdom och anser att det finns mycket hjälp att få om man efterfrågar den.

    Inte heller ser jag något fel i att, som dyslexiker, be någon stavningskunnig om hjälp med att tex skriva en annons eller ett CV.

    Man behöver inte skämmas för sina brister men det kanske inte heller bör vara dom man visar först/ skyltar med främst?

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Näää du Rie:)!

    För dylika inköp är jag aldeles för konservativ och föredrar traditionella (järn)skor.

    Undrar förresten om man hade fått tävla med dessa på hästens fötter? Har aldrig sett det i alla fall.

    Någon som vet?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>