Livets mysterier

Det finns mycket man kan förundras över i världen- smått som stort, och på bilden ovan ser ni ett av de mysterier jag funderar över ibland.

Kan någon tala om för mig varför man lämnar kvar denna lilla skvätt betfor när man som ”siste man” gör i ordning foder till sin häst?

Mängden i spannen skulle min 14-kilos hund kunna äta utan att det påverkade hennes mage så jag kan inte riktigt förstå varför man avstår från att tömma spannen HELT när man ska mata sin 600-kilos häst?

Jag kan inte heller tro att man sparar slatten i tron att det kanske är någon annan som behöver lite betfor för dels kan man lätt räkna våra totalt SJU spannar som står uppradade (och kan alltså lätt figga ut om alla har gjort i ordning sin spann eller ej ) och dels är som sagt mängden skrattretande liten men tillräcklig för att irritera den (läs: UNDERTECKNAD) som nästa morgon måste ägna tid åt att slänga den vid det laget surnade betforen innan jag kan blanda ny åt oss alla.

Har faktiskt både upplevt och läst att det är relativt vanligt att ”folk” gör på detta vis även i andra sammanhang där KYLSKÅPET verkar vara den vanligaste brottsplatsen.

Att lämna kvar 10 droppar mjölk i förpackningen kan i alla fall jag inte se som annat än ren och skär slöhet- man hoppas att näste man ska vara den som TVINGAS (huuu så jobbigt) att slänga paketet i soporna.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Det är kanske av samma orsak som att sista tårtbiten blir kvar på bjudfatet. Ynkligt liten, knappt ens en munsbit.
    Ingen kan anklaga någon för att ha tagit det sista, underförstått – låtit någon bli utan.

    Du får väl hoppas att personen i fråga läser detta och fortsättningsvis 'tar allt'.

    /Prick

    Svara
  2. Bodil Celander

    Ren slöhet!! Har en sådan här hemmma, Henka lämnat alltid 2 ml mjölk i paketet för att slippa slänga det…

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Bodil:
    Min man är likadan….grrrr…!!!!

    Kan lämna kvar en tesked potatissallad eller en munfull mineralvatten tex.

    Jag brukar fråga om han tror att det är FARLIGT att äta/ dricka det sista :(!

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Prick:

    Sådan spelad återhållsamhet kan bli så löjlig.

    Alla vill ha sista tårtbiten, ingen vill verka ”gamig” och ta den och så slängs den i stället!

    Svara
  5. Cecilia Jardelid

    Jag är uppfostrad med att man aldrig tar det sista! Man tar max hälften av det som är kvar – på så vis tar det faktiskt aldrig slut! (Och så slipper man som bonus omaket med att slänga förpackningen)

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>