Fredag- fridag

Så skönt det är att vakna till solsken!

Jag och Soya begav oss tidigt till Skrylle för att springa, dels ville jag undvika köerna vid vägarbetet på vägen dit och dels föredrar jag att springa i så ensamt majestät som möjligt.

Det ÄR dock koppeltvång året runt i Skrylle så vill man trotsa detta är det bättre att göra det utan publik.

Archie har tillbringat dagen i gräshage och var nog inte helt överlycklig över att behöva motionera i ett soluppvärmt ridhus på eftermiddagen.

Men jag säger som jag brukar: ”svett blir man inte halt av” och därför rider jag hellre på ridhusets utmärkta underlag i stället för på hård, jordstampad utomhusbana- jag vill ha svikt när jag tränar dressyr.

Idag blev det bara enklare lösgörande arbete- vill inte köra slut på Archie inför morgondagen.

Efter stallbesöket fick jag och Soya besök av min mor och en liten hund à la golvmopp som hon passar ibland.

Moppen, en 2-årig kastrerad herre vid namn Wille, och Soya lekte fint och jag kunde än en gång konstatera att Soya går bra ihop med alla hundar hon träffar. Skönt!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. annakarlegard

    Ska du tävla imorgon? Håller tummarna i så fall! Rid så det ryker nu bara(Lätt att säga när man själv inte ska tävla.)
    Vad har du för sporrar nu när du tävlar? Jag kostade faktiskt på mig ett par sprenger stjärnsporrar som jag nästan enbart har när jag tävlar och vid enstaka träningar. Nu är Heddan en framåt häst av naturen men jag märker stor skillnad med dessa mot billigare varianter med trissor. Behöver tex inget spö när jag har dessa på framridningen. Förmodligen skulle jag kunna rida en tävling utan sporrar o det skulle gå alldeles utmärkt men du vet ju att man vill ha den där extra lilla skärpan inne på tävlingsbanan och det tycker jag att jag får av dessa. 🙂
    Lyckat till nu iallafall om det är tävlingsdags!
    (Du kanske redan har sprengers :)om inte o du är sugen kan jag tipsa om bra pris i England)

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Tack för tipset Anna!

    Har ett par rejäla stjärnsporrar faktiskt men har inte använt dom på evigheter – brukar ha vanliga rullsporrar på tävling och långa ”vanliga” sporrar annars.

    Rider en LA:4 imorgon och ska verkligen göra mitt bästa för att rida så det ryker :).

    Rapport kommer givetvis på kvällen.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>