Lördag- tävlingsrapport

Idag har jag och Archie varit ända i Ängelholm och tävlat!

Jag brukar sällan åka så långt (ca 10 mil) och det var flera år sedan jag var hos just denna klubb men eftersom vägen dit är utmärkt (i princip motorväg från ”dörr till dörr”) och jag dessutom var nyfiken på deras nya anläggning anmälde jag mig till en klass, LA:4.

Anläggningen var verkligen mycket fin, det är ju ofta så med nybyggnation.

Man har helt andra möjligheter att ordna allt så praktiskt och enkelt för både ryttare och häst än på gamla slitna anläggningar som har ett halvsekel eller mer på nacken.

Här kunde man rida fram i ett ridhus och på 2 utebanor (varav en mycket stor) och som vanligt, höll jag på att säga, red jag i ensamt majestät på den stora utebanan medan alla andra red i ridhuset.

Vad är det med dressyrryttare och ridhus???? Vågar man inte rida fram utomhus?

Det ska ju sägas att solen gassade och att det var riktig sommarvärme så varför man vill trängas i ett ridhus övergår mitt förstånd.

Archie kändes mycket fin på framridningen och gjorde ett absolut godkänt program på banan tycker jag.

Vi fick lite drygt 64% och en 8:a på mellangaloppen!

Tyvärr missar vi ständigt bakdelsvändningarna som Archie KAN göra hur bra som helst om vi får till dom och på dessa fick vi de enda 5:orna i kritiken.

Klassen är långt ifrån slut när jag skriver detta (jag red som nr 3) så något slutresultat kan jag inte ge er.

Men jag är nöjd- det går framåt!

Och Anna- jag lydde ditt tips ang sporrar :)!

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. annakarlegard

    Men vad kul o stort grattis till bra prestation! Och härligt att du känner dig nöjd! 64% har jag aldrig lyckats få i en LA4 faktiskt. Tycker det är ett lite knepigt galopprogram. (Eller så har jag haft en storgalopperande lite olydig häst..hmm) Och bakdelsvändningar är skit på tävling…jag vet. 🙂 Vi gör också bra hemma och på träning o sen på tävling..vips så blir den till höger kass o så blir det en 5:a..Den till vänster brukar funka o vi får 7 på den men den till höger har det banne mig gått troll i..! Så du har mina sympatier! Ska ni inte testa en MsvC1? Verkar vara ett ganska bra program o inte så stor skillnad från LA6. 🙂 Jag ska rida det den 22/5 har jag planerat.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>