Söndag- slappt…eller inte?

Spontant skulle jag nog säga att dagen idag har varit en ”slappare-dag” men vid närmare eftertanke så har jag nog inte varit speciellt slapp alls….egentligen.

Började dagen med att gå en långpromenad på över 1 timme med Soya och när den var avklarad och frukost intagen så körde jag till stallet där Archie redan gick och mumsade gräs i solskenet.

Jag var sugen på att städa lite i stallet eftersom jag kände att jag hade tiden och jag började med att försöka skura rent de delar av Achies box som han så frikostigt målar med betfor varje gång han äter.

Jag fick gno ganska ihärdigt för att få bort alla matrester men det känns skönt att ha det gjort.

Jag städade också lite i vår foderkammare, jämnade till gödselstacken och slängde ner halm för hela nästa vecka så nu känner jag att min kvot av de gemensamma stallsysslorna är uppfylld med råge.

Tiden gick fort med alla dessa göromål och jag fick hasta iväg till City-Gross för inköp till dagens och morgondagens grillning.

Hemma blev det just grillade hamburgare och ryggbiff- jag tycker verkligen om det mesta från grillen- både kött och fisk.

Efter att ha vilat den dästa magen en stund åkte jag och Soya tillbaka till stallet, denna gången för att motionera oss alla med tömkörning.

Det var länge sedan vi var ute på just en tömkörningsrunda men eftersom jag bara tänkte skritta idag tyckte jag att det kunde passa bra att motionera även mig själv och låta Archie vila ryggen samtidigt.

Vi fick en härlig runda i strålande solsken men med precis lagom fläktande vindar fast det ska erkännas; sommarvärme är inte Soyas ”cup of tea”- i alla fall inte om hon inte får ligga och sola eller möjligen sova i skuggan av ett träd.

Hon gick såååå sakta bakom oss och hamnade på efterkälken flera gånger eftersom Archie, undernas under, tvärtom skrittade på som en ”raket” under delar av rundan.

Jag hade fullt sjå med att hänga med där bak och fick verkligen power-walka för allt vad jag var värd :).

Så som sagt; helt slappt har vi inte haft det idag, det är nog bara att det känns så med all denna sol för 3:e lediga dagen i rad.

Fördelen med att bo ”på landet”; man kan gå på landsvägar med lös hund, i alla fall tidiga söndagmorgnar när alla sover och trafiken är obefintlig.
I väntan på att grillkolen ska få den rätta färgen….
På tur….
…i vacker natur!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>