Veckan som gått

Om jag måste sammanfatta den gångna veckan med ett enda ord skulle jag nog säga: sommarkänsla!

För det har verkligen varit sommarvärme nästan hela veckan och solen har mestadels strålat aldeles underbart.

Att grusvägarna nu börjar bli hårda, att vi inte har någon utebana som går att rida på och att flugorna har dykt upp ”som ett brev på posten” är väl mindre kul men man får banne mig ta det onda med det goda och jag väljer alla gånger värme och sol framför kyla och snö.

Gräset har fullkomligt exploderat av all sol och Arche har tillbringat många sköna timmar i hagen nöjt ätandes.

2 träningar för NN har det blivit även denna veckan och dessa kan väl sammanfattas med orden ”det går framåt”.

I lördags var det tävling och jag red en LA:4 på 64 % vilket jag var nöjd med.

”Tyvärr” såg jag väldigt många otroligt rörliga hästar gå denna klass men jag inbillar mig att det delvis berodde på att klassen även var en del av ”allsvenskan” och då brukar klubbarna plocka fram lite ”överkvalificerade” ekipage för att ha så bra chanser som möjligt.

För ärligt talat; om alla LA:4-klasser på lokal tävling kommer att innehålla denna mängd ”super-hästar”; då undrar jag verkligen var dressyren är på väg?

Visst har jag även tidigare noterat att hästmaterialet är bättre än för säg 20 år sedan men det känns ändå lite som att det får vara någon måtta.

För om man måste ha dessa ”super-hästar” för att kunna hävda sig på till och med lokal nivå, då är det nog bye-bye med dressyr som en ”folksport” inom kort.

Den gångna veckan har också inneburit ett litet ”påsklov” också detta mycket uppskattat av undertecknad.

Jag njuter nog extra mycket eftersom vi snuvades på våren förra året, det var i princip vinter ända tills det blev sommar :).

Att kunna rida i t-shirt, låta Archie beta mycket gräs, grilla och sitta ute och sola är sådant som verkligen gjort veckan till en av årets bästa hitills!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>