Halt! Du har väl inte glömt salt!

Du glömmer väl inte att salta lite extra på din häst nu när värmen (läs: häst som svettas mer) kommit :)?

Alla hästar får inte i sig tillräckligt med salt genom saltstenen så det säkraste är faktiskt att ge lös-salt, då vet du att hästen är på den säkra sidan!

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Malin

    Hej!
    Min häst har slutat att slicka på sin saltsten så jag funderar på att börja ge löst salt istället. Hur mycket brukar du ge?

    Hälsn Malin

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Trasselkvast:
     
    Jag ger lössalt direkt i maten, fördelar det på alla 3 spannarna/ dag så att det inte blir för salt och att Archie lämnar mat pga detta (han slickar i princip ALDRIG på sin saltsten) . Står på påsen hur mycket man ska ge- det beror ju lite på hur mycket hästen svettas, dess storlek osv.

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Malin:
     
    Det finns salt i små säckar/ påsar att köpa i foderaffärerna (Kraftt har tex i sitt sortiment)- det står på hur mycket du ska ge.
     
    Min häst slickar heller i perioder aldrig på sin saltsten- ett tag var den helt övertäckt av damm :)!

    Svara
  4. Minstral

    Jag brukar köpa vanligt grovsalt i affären, mycket billigare för samma vara:) Hur mycket jag ger beror på hur varmt det är och hur mycket hästen svettats.

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Minstral:

    Bra tillägg att man kan köpa ”vanligt” salt- det gör jag också.

    Fick en nästan oöppnad ”säck”/ påse ”hästsalt” av en annan hästägare och denna har räckt i evigheter men som sagt; man kan lika gärna köpa salt i mataffären- det är billigare!

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Trasselkvast:

    Googla på ”salt till häst” så hittar du info om mängd osv.

    Sedan tror/ tycker jag inte att man behöver vara sååå noga på grammet- det går ändå inte att mäta exakt hur mycket just den egna hästen svettas.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>