Tisdag- mystisk sjukdom

I morse undrar jag verkligen vad som hände i och med min kropp?!?!?!
 
Jag vaknade och var HELT YR- kunde knappt gå utan att ”halvragla” och även om det blev bättre efter en stund så kände jag mig illamående och var helt kallsvettig.
 
Åkte till stallet trots allt och kände nästan direkt att jag bara ville KRÄKAS- en känsla jag nästan aldrig har/ får.
 
Försökte göra just detta, dvs kräkas men det gick inte trots ett väldigt illamående och en ny kallsvettning som fullständigt sköljde över mig.
 
Ny yrselattack och ett nytt försök att kräkas resulterade i att jag fick upp typ 2 matskedar av maginnehållet och sedan VIPS- HELT ÅTERSTÄLLD?!?!?!?
 
Vad kan detta ha varit tro?
 
Själv gissar jag på någon form av matförgiftning för jag brukar aldrig känna mig yr eller vilja spy och kallsvettas gör jag nästan aldrig heller.  
 
Kanske var det något med gårdagens sallad eller med ryggbiffen som vi grillade i förrgår men som jag inte åt av förrän igår?
 
Ja, inte vet jag men det var verkligen hur obehagligt som helst. 

Nu mår jag hur som helst som vanligt igen; tack och lov!

Herr Archie mår nog också bra- han har haft en vilodag och om jag känner honom rätt inte gått många meter i hagen!

8 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Japp låter precis som matförgiftning:) Inte kul när anfallet är, men det går fort över som tur är.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Minstral:

    Skönt att du kunde bekräfta min teori.

    När man vaknar helt yrvaken hinner i alla fall jag tänka många knäppa tankar snabbt.

    ”Tänk om jag har fått någon balanssjukdom och inte kommer att kunna rida och köra bil?!?! Har jag fått hjärnhinneinflammation?!?!”.

    Var jag fick just hjärnhinneinflammation ifrån har jag ingen aning….jag vet inget om denna sjukdom….

    Eva:

    Skulle DIN teori stämma vet jag ett läkemedelsbolag som har en miljonstämning på halsen att vänta.

    Skämt å sido men p-spruta räknas till ett av de absolut säkraste preventivmedlen och jag är dock 45 i år så det vore verkligen osannolikt.

    Svara
  3. Anonymous

    Jag får ibland yrselproblem, när jag är förkyld. Då sätter sig förkylningsviruset på balansnerverna. Inget roligt, men det är under mycket längre tid än det du hade. Då känns det som om sängen snurrar när man ligger ner och hela marken gungar. Däremot mår jag inte illa och jag vet att det går över på allt från ett par dagar till en vecka. Det är dock inte lika intensivt hela den tiden. Hur som helst är det ytterst obehagligt och jag har det inte varje gång som jag är förkyld, men det har hänt fem gånger ungefär.

    Tur att det gick över så snabbt.

    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Tyvärr gick det INTE över Görel!!!!

    Jag var helt återställd igår men i morse var jag åter yr fast utan kräkningar och kallsvettning.

    Känner mig inte det minsta förkyld eller sjuk på annat vis men jag har varit ”små-yr” HELA dagen :(!

    Är faktiskt lite orolig och kommer att kontakta sjukvården om det inte blivit bättre till på fredag.

    Svara
  5. Anonymous

    Då låter det ungefär som det jag haft. Då har jag inte känt mig förkyld, bara väldigt yr. Som om man är på sjön och det gungar hela tiden. Mycket obehgligt. Hoppas att det inte är något värre. Det var väldigt obehgligt första gången jag hade det, sedan har jag känt igen det. Första gången var jag 14 år gammal.
    Håller tummarna för att det inte är något allvarligt.
    Görel

    Svara
  6. Anonymous

    Lite lätt täppt i näsan var jag sist jag hade det och möjligen lite huvudvärk. Men jag var inte så förkyld att jag hostade och nös och feber har jag nästan aldrig. Någon gång hade jag varit förkyld innan och de symtomen hade gått över. Det är flera år sedan jag hade det där och minnet är kort men intensivt ibland. 😉 Sedan kan jag ibland när jag är riktigt trött få lite lätt yrsel, men då går det över när jag sovit ordentligt.
    Om du känner dig orolig över det hela så ska du gå till läkare eller ringa sjukvårdsupplysningen. Eftersom jag, när jag får det, känner igen det så vet jag vad det är och håller det i sig längre än vad det brukar så låter jag det vara och försöker bara sova lite mer.
    Hur som helst krya på dig!
    Görel

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>