Dagens (skatte)fråga

Igår kunde jag hos ganska många vänner och bekantas statusuppdatering på Facebook läsa att de nöjt DEKLARERADE (vad sägs om DEN ordvitsen???) att de nu hade deklarerat.
 
Jag har aldrig förstått vitsen med att vänta med detta in i det sista- man får ju papperna flera veckor i förväg och jag skulle dessutom tippa att det för 90 % av dom som deklarerar bara är att sätta ett kryss eller skicka in deklarationen via sms eller internet.
 
Vad är grejen med att vänta liksom?
 
Vet att man förr brukade se bild i tidningen på folk som hastade in mot skattekontoren ”fem i tolv” och det verkade som om det för vissa nästan blivit en ”sport” att lämna in deklarationen så sent som möjligt.
 
Så ni som roar er med detta; upplys en okunnig och förundrad över anledningen!    

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Kicki

    Det är enkelt. I varje valt ögonblick är det enklare att inte göra det än att göra det.
    Logiskt? Nej, absolut inte.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Själv kan jag känna mig stressad över att ha saker ”hängande” över mig och är det då något så plätt-lätt som en deklaration då ser jag till att fixa det direkt.

    Svara
  3. Prick

    Kanske lite tradition?

    Man är ju ofta ledig 1 maj och har då tid att kontrollräkna.

    Svara
  4. Minstral

    Jag deklarerade igår av den enkla anledningen att jag såg en på FB som ställde en fråga ang. sin deklaration och då kom jag på att det var dags. Hade jag inte sett den kommentaren så hade jag glömt det. Så är det varje år, jag glömmer helt enkelt.

    Svara
  5. Minstral

    Nä, jag fick inte böter en gång när jag lämnade in för sent, men om man ska få tillbaka pengar så kommer de senare.

    Men tro nu för all del inte att jag tycker det är OK att lämna in för sent, jag brukar inte vara så, men det är alltid lika med just deklarationen. Tycker när den kommer att det är evigheter till den ska in och så går tiden för fort. Måste verkligen skärpa mig!

    Svara
  6. Trasselkvast

    Jag har ekonomifirma och fixar uppskov så jag deklarerar i juni. Så sent som möjligt bara för att jävlas. Får inte min slutskatt förrän i mars nästa år ändå, så what's the point?

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>