Tisdag- vi krumelurar

Så här ser sadeln som jag har beställt ut (denna tillhör NN).
.

Notera frosten på gräset!

När Archie och jag skrittade iväg till NN idag var det MINUS 1 grad?!?!?! och jag var väldigt tacksam över att jag hade låtit vinterjackan ligga kvar i bilen trots att det varit så varmt länge. Nu kom den väl till pass.

När jag började rida fram var händerna helt stelfrusna trots handskar och NN sa samma sak när hon hade ridit en stund.

Eftersom Archie kändes ovanligt ”mjukbent” idag gjorde vi lite mer krumelurer och behövde inte koncentrera oss på regelrätt lösgörande arbete.

Det piruettförberedande arbetet såg fint ut när NN satt på och kändes lätt och villigt (med våra mått mätt) när jag själv red.

Idag ville NN att vi skulle försöka få till lite mer gest i bytena och inte bara ”göra dom med lite ivägsläppt häst” och som vanligt gick det bättre åt det ena hållet än åt det andra men med inte lika stor skillnad som det kan vara ibland- skönt!

När det var dags för piaff-träningen kallade NN ut sin hästskötare som satt upp för att jag skulle kunna se från marken hur det ser ut numera och jag måste säga att jag blev väldigt imponerad, glad och positivt överraskad.

Från ryggen känns det inte som att det händer såååå mycket och jag vet ju hur det har sett ut när jag har försökt att trampa Archie på töm så de riktigt fina piaff-embryona som jag såg i flera sekvenser var väldigt roliga att se.

Passage-försöken däremot är fortfarande inte mycket att hänga i julgranen, kadensen saknas och det blir mer ”springigt” än något annat men har poletten kunnat ramla ner så bra vad gäller piaff-träningen så finns det hopp om passagen också.

Décima hade ju superlätt för passage när hon väl förstod vad som önskades, det gick i princip från den ena dagen till den andra så det vore kul om Archie kunde drabbas av samma snilleblixt.

Hur som helst är ju varken piaff eller passage något som jag behöver fundera en sekund över vad gäller tävlingsbiten men däremot är det en väldigt bra gymnastisk träning för herr Rakbent.

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>