Lördag- upp som en sol….

…och ner som en pannkaka!

Nädå…riktigt så dåligt gick det inte på dagens tävling men det är så jag brukar ”trösta” mig att det kan vara när man tävlar- ena gången vinner man och nästa gång är man inte ens placerad och det är inget att elda upp sig över i en bedömningssport där lite mer än den egna prestationen spelar in- motståndet om inte annat.

Och redan när jag såg några av ekipagen anade jag att konkurrensen skulle vara för svår för oss idag och tyvärr fick jag rätt även om det numera ändå känns som att vi ”är med” och inte agerar klassutfyllnad.

Det var bara 3 placerade i dagens LA:4 och 3:an hade 64% medan jag, andra utanför placering hade 63 % så vi är som sagt verkligen med i matchen tycker jag.

Är man, som jag varit ibland, mer än 20 poäng från placering är det, i alla fall för mig, omöjligt att rida in så många poäng och då känns det inte så kul….

Jag tycker att jag nu börjar känna mig väl bekant med LA:4-programmet som jag tycker är bra eftersom det premierar lydnad framför att bara åka omkring och visa gångarter.

Och just därför har jag hört mer än en ryttare som INTE tycker om programmet ?!?!, man måste alltså visa lydnad på LA-nivå gudbevars?!?

Jaha säger jag förvånat, det är väl det som dressyr går ut på?!?

Hur som helst vill jag rida detta program minst några gånger till då jag känner att jag skulle kunna krama ur mer ur det även om jag nu har några placeringar (både en seger, en andra och en tredjeplacering).

Jag har hittills inte fått till den ultimata ritten ( får man någonsin det ha ha) men det vore roligt om det kunde hända snart.

Efter tävlingen var jag vråltrött och slängde ut Archie och några vänner i var sin hage och åkte hem och sov som en stock.

Jag tycker det är skönare att tävla på lördagen än söndagen- det återstår mer av helgen eller hur jag ska säga :).

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. annakarlegard

    Du resonerar verkligen mycket klokare än vad jag gör direkt efter en tävling! Själv är jag som en tjurig 5-åring dagarna efter om det inte har gått bra.(Och ganska olidligt mallig om det har gått bra..haha) Fast med lite distans brukar jag kunna se mer objektivt på det hele och försöka ta lärdom samt se vad jag kan göra bättre och vad vi behöver jobba med. 🙂

    Tycker ni verkar ha en riktigt bra tävlingssäsong så här långt! Grattis till det.:-)

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Anna:

    Tack för din kommentar som gav mig inspiration till ett nytt inlägg som ska handla om tävlingshumör :).

    Får sätta mig och skriva det inom kort så får vi se när det publiceras.

    Jag har roligt nog massor av färdigskrivna inlägg redan.

    Att tävla ger om inte annat massor av inspiration på det planet :)!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>