Lördag- Staffan var en stalledräng……..

Vems rumpa är detta tro :)? Inte Archies i alla fall….

….och det har jag också varit idag.

Men om vi ska ta det från början så började dagen som den ofta gör på lördagarna- tidig uppstigning och ett dressyrpass för Soya i ridhuset.
Dagens träning var det första besöket i ridhuset denna veckan men det är bara bra- tids nog och med sämre väder lär det bli ridning inom 4 väggar så att det räcker och blir över.
Idag övade jag på lite linjer ur MSV C:1 programmet och jag tyckte att Archie kändes fin och med på noterna.
Efter hagutsläpp strax innan 7 åkte vi vidare till Skrylle för att plåga (Birgitta) och roa (Soya) oss och när milen var färdigsprungen blev det dusch och frukost hemma.
Så fort även dessa bestyr var avklarade hoppade jag åter in i bilen för att köra den knappa kilometern till NN.
Fågelvägen är det nog inte mer än 400 meter mellan hennes bostad och anläggning och vårt hus men då jag dels inte har ett terrängfordon och bonden dels troligen inte skulle uppskatta att jag körde tvärs över åkern som skiljer oss åt fick jag alltså köra på den riktiga vägen.
NN är på meeting denna helg och jag hade lovat att bistå med diverse stallsysslor idag så det var bara till att kavla upp ärmarna och börja mocka, strö, sopa, släppa ut hästar i hagen och leda 2 konvelescenter.
När detta var avklarat tyckte min kropp att den hade gjort sig förtjänt av en powernap och jag instämde så Soya och jag kringlade ihop oss och sov en timme.
Efter lite trädgårdarbete (kirskål borde VERKLIGEN utrotas!!!) åkte jag tillbaka till NN:s hästar, denna gången för att ta in dom som gick i hagen, fodra och leda de 2 sjuklingarna en gång till.
På en av rundorna fick även Soya följa med, NN har själv hund så hennes hästar är vana vid att det springs runt benen :).
En av hästarna jag gick med är NN:s svårklass-häst så jag höll verkligen lite extra hårt i grimskaftet- när man själv har världens godmodigaste Archie som man hade kunnat ställa på motorvägen för en fikapaus så är det lätt att glömma att alla hästar kanske inte har en lika lång stubin och går att hantera lite ”hejsan-svejsan”.
NN:s guldklimp skötte sig dock med den äran, även hon har bra ordning på sina djur.
Eftersom världen är full av sammaträffanden (min erfarenhet i alla fall) har denna gosse 2 saker gemensamt med min förra häst Décima och det är alltså varken färgen eller könet :).
Mer än så avslöjas inte men om någon gissar rätt ska jag inte dementera det :).
När allt hos NN var avklarat åkte jag till ”mitt” eget stall, tog in en gräs-däst Archie, lät honom pusta ut en stund medan jag gjorde annat och ”tvingade” sedan ut honom i hagen igen.
Nu återstår hagintag och fodring om några timmar, veckohandlingen är precis avhandlad (gud vad jag ordvitsar denna veckan!!!) och jag kan njuta av en bra bok i soffan. Härligt!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. puppan

    Jag tror oxo Ajax :-D. Ditt sto var efter Zephyr och Ajax matte är i Björbäck.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Vad listiga ni är :)!

    Dessutom hade Dessan varit lika gammal som Ajax om hon hade levt.

    Zephyr har relativt få avkommor så det är verkligen ett sammanträffande tycker jag.

    Svara
  3. Sanna

    Kände igen den lite och med tanke på färgen var det inte så svårt att gissa!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>