Söndag- blixar och dunder- magiska under!

Idag har jag för ovanlighetens skull inte haft några direkta måsten på helg-agendan.

Visst har jag städat lite, bytt sängkläder, tvättat och ryckt lite ogräs men dagen har ändå mest gått i slapphetens tecken.

Jag hann läsa ut Viveca Steens senaste bok ”I natt är du död” (bra), pyssla lite i stallet och bara relaxa.

På eftermiddagen stod uteritt med min goda vän Susanne på schemat och till henne körde jag med både häst och hund.

Eftersom vi skulle rida i skogen förutsatte jag att jag skulle kunna släppa lös Soya och det gick mycket riktigt också hur bra som helst bortsett från att stackaren blev lite myggbiten på ryggen.

Susannes häst är också hundvan och dessutom är det som vi pratade om under ridturen extremt ovanligt med hästar som medvetet och oprovocerat sparkar efter hundar.

Händer det är det oftast om hästen blir jagad/ attackerad av en hund och ett fåtal hästar kan också ”vakta hagen” och i revirsyfte jaga bort en hund som går in där.

Hur som helst fick vi en lika mysig ridtur som vi brukar ha, vi var ute i lite över en och en halv timme och skrittade mestadels på mjuka skogsvägar.

Tyvärr började det mullra oroväckande när vi var ca 10 minuter hemifrån och de sista minuterna fick vi en del regn på oss och såg också några blixtar på håll.

Jag hann inte mer än vräka in Soya i bilen och Archie i släpet förrän det brakade loss ordentligt, regnet vräkte ner i strida strömmar och det åsk-knallade rejält.

Vi körde hem i detta oväder men när vi var hemma en kvart senare hade regnet bedarrat och åskan gett sig av.

Nu är i alla fall utebanan ordentligt bevattnad och själv ligger jag ihopkurad under en filt och torkar upp.

2 kommentarer Skriv kommentar

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>