Onsdag- flugor, sniglar och andra djur

I morse blev det tidig uppstigning för mig och Soya- ett dressyrpass var inplanerat och eftersom det varit väldigt varmt och kvavt de senaste dagarna ville jag inte rida på eftermiddagen- varför svettas ihjäl om man inte måste?

Passet gick väldigt bra och liksom förra gången jag red i ridhuset tränade jag på sådant som ingår i MSV C-programmen.

Jag märker att jag ibland vill ”fuska” lite och göra sådant som jag tycker är roligt och som Archie har lättare för i stället för att öva på det som verkligen BEHÖVS (se ovan) så det gäller att ta sig själv i lilla örat och skärpa sig.

Eftersom det mesta flöt på väldigt fint avslutade vi efter 45 minuter och skrittade ut i 25 minuter- vädret var behagligt men insekterna hade börjat vakna till liv så när vi kom fram till stallet fick jag preparera Archie inför dagens hagvistelse.

Ett flugsprays-indränkt insektstäcke och ”rånarluva” fick det bli och sedan var Archie redo för att slappa och jag för att åka och arbeta.

En kompis till Soya, tiken med det urcoola namnet ”Snigel” roar sig på gödselstacken så till den milda grad att den borde heta ”Gris” i stället- inte ens Soya brukar rulla sig med sådan frenesi i gödseln!

Snigel utforskar gödselstacken/ göselstanken (?) och Soya ligger och äter på hovrester. Livet är härligt tycker tjejerna!

Superman i sin dräkt- redo att inta gräshagen!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>