Ännu ett vätsketips när ni tränar/ tävlar

Exempel på drycker som är både billiga och goda….

och ofta på extrapris dessutom :).

För ett tag sedan tipsade jag er om att ni kunde ta med er en spann/ dunk med vatten i transporten så att ni lätt kunde tvätta av både hästen och annat vid behov.

Idag tänkte jag ge er ett lika lätt/ enkelt/ billigt tips och det handlar om VÄTSKA TILL RYTTAREN (och eventuella medföljare).

Som ni nog har märkt, framför allt sommartid, kan man bli väldigt törstig av en ansträngande ritt och är man då på en träning finns det inte alltid möjlighet att handla något att dricka i direkt anslutning till denna.

På tävlingar finns det väl alltid en cafeteria eller dylikt men där är å andra sidan ibland rena ocker-priserna på både mat och dryck och vill det sig riktigt illa har man glömt kontanter hemma och betalkortet accepteras inte så då får man gå törstig av den anledningen.

För att undvika ovanstående är mitt tips att ni alltid har ett litet lager av dricka i er transport/ bagageluckan på bilen!

Den dricka ni kan köpa i lågprisbutiken kommer inte att kosta er ens hälften av det som den kostar på en tävlingsplats, ni har alltid drycker tillgängliga och riskerar inte att favorit-smaken är slut eller något annat katastrofalt :).

Är ni RIKTIGT ambitiösa kan ni till och med inhandla en liten kylväska med tillhörande kylklampar som ni tar med på träningar/ tävlingar. Då får ni KALLA drycker på köpet- en bonus med att handla i en cafeteria framför att dricka fis-ljummen läsk som legat i bagageluckan en het sommardag.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. MIMMIS EVIGA ÖGONBLICK

    Ett bra sätt att få hästen att drick annat vatten än hemma är att ”hemma” blanda i några droppar äppecidervinäger så när man kommer ut på tävlingsplatser där vattnet möjligt smakar annorlunda blanda i äppecidervinäger, en super bra idé.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>