Onsdag- SMHI hade rätt

Jodå- dagens väderleksprognos stämde bara alltför väl- det har regnat stora delar av dagen.

Men det har varit ett milt regn, det är ändå varmt ute och som hästägare så vill jag hellre rida på mjuka och odammiga grusvägar än på motsatsen.

Eftersom jag anade att regnet skulle dyka upp och då vårt ridhus är stängt pga målning och tvätt red jag tidigt på morgonen och slapp bli det minsta blöt.

Ett dressyrpass blev det och det kändes helt ok.

Dagens ”vettighet” blev att jag putsade på mina huvudlag och sadeln samt tog hem lite lindor och ett schabrak för tvätt.

Putsade till och med lädergjorden nooooga, något jag tenderar att slarva med annars.

Vid tolvtiden bjöd jag maken på lunch, dock ingen egenhändigt komponerad utan i byns restaurang ”Två kockar”.

På eftermiddagen körde jag till stallet för att släppa ut Archie i hagen igen- regnet hade då lämnat oss och kvar var bara lite blåst som jag tyckte att han kunde stå ut med.

Själv åkte jag med Soya till Ribersborgs hundrastplats, i första hand för att träffa Bodil och saluki-Salli men även för lite allmänt hundsocialiserande som jag tror att Soya mår bra av.

Medan Bodil och jag avhandlade allt från kattuppfödning, priser i USA vs Ullared, arbetsrätt, skadegörelse av ungdomar och andra spännande ämnen lekte våra hundar med olika grader av frenesi.

Jag måste tillstå att Soya ibland framstår som en gammal pensionär i jämförelse med Duracell-Salli men emellanåt jagade de varandra så att sanden rök :).

Stor vs liten, smal vs kraftig, påpälsad vs tunnhårig :))))

Salli har en märklig egenhet för sig: när hon blir för varm så rusar hon ner i vattnet, lägger sig rakt ner och ligger sedan så i kanske en halv minut, helt stilla och tills hon känner sig avsvalnad.

Då far hon upp som en raket och fotsätter sina lekar som om ingenting har hänt…..

….som här tex!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Vad härligt ner ser ut att haft. Soya ser ut att njuta och har riktigt roligt.

    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Ja, det är roligt för Soya att bli lek-jagad av någon som faktiskt är snabbare än hon själv. Det är hon inte van vid precis :)! Salli är som en raket som ibland till och med hoppar ÖVER Soya, ser jättekul ut!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>