Dagens (bilservice)fråga

Idag är min kära bil på verkstad- det började bli dags för ett olje och oljefilterbyte tyckte jag och dessutom hade den retliga servicelampan börjat lysa igen.

Denna lampa låter jag verkstaden släcka ner ca 2 gånger om året, utan att genomföra en regelrätt service märk väl.

Jag tycker helt enkelt inte att det är värt den hutlösa kostnad för att någon ska kolla om jag tex behöver fylla på spolarvätska (ok….lite raljerar jag nu…) utan låter hellre laga det som går sönder/ behöver bytas allt eftersom.

Nyss fick jag tex veta att bromsklotsar och däcken fram snart är ”slut” så då kommer jag att beställa byte av detta om några veckor.

Men att lägga upp emot 10.000 för en service, som jag vet att många gör, det prioriterar jag alltså inte.

Inte med en 11 år gammal bil som kanske är värd 30.000 pix i bästa fall.

Hur resonerar ni?

Servar ni bilen ”som man ska”? Varför/ varför inte?

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Jag har (med en anings ångest inblandad) bestämt mig för att inte ens min i år inhandlade -07 får någon verkstadsservice, den hade gått drygt 10000 mil vid inköp och jag kör så mycket att jag kommer behöva göra nästan 3 oljebyten per år (1500 mils intervall). Har en kompis som är en erkänt duktig mek som fixar åt mig.

    Har bekanta som köpte en ny bil för att slippa reparationskostnader, den servades för större pengar än vad den begagnade andrabilen någonsin lagats för per år. En ny bil skulle jag absolut också serva på (kanske tom märkes) verkstad. Men inte hur längs som helst och inte till vilket pris som helst.

    /Anna A

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jag INBILLAR mig att märkesverkstäder ”saltar” räkningarna hur mycket som helst, ffa om det handlar om tjänstebilar där ingen privatperson betalar ur egen ficka.

    Jag kan som sagt inte motivera dessa mååååånga tusenlappar för att i princip ”titta över” en bil.

    Samtidigt är det väl i alla fall för nyare bilar ett ”försäljningsargument”- lättare att sälja en bil med noga ifylld servicebok? Tror jag iaf – inget jag själv brytt mig sååå mycket om då jag ofta köpt äldre bilar.

    Svara
  3. Anonymous

    Det är väl knappt att det tittas över så himla mycket heller. Däremot kan man ju få delar utbytta (nästan utan att man får reda på det) typ garantigrejor.

    /Anna A

    Svara
  4. Trasselkvast

    Jag har aldrig brytt mig tidigare, det mesta kan jag faktiskt göra själv. Men de senare bilarna jag haft gäller inte garantierna för om de inte är servade på intervallerna, alltså är det bara att betala, le och se glad ut.

    Svara
  5. Anonymous

    Usch, jag får dåligt samvete. Jag kan inte minnas att någon av mina bilar fått komma in på service.
    De första bilarna kan ha fått det ändå, då min far hade dem ibland och han kan ha gjort det då.

    Rie

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Trasselkvast:

    Det är lite så jag resonerar med släpet som är köpt nytt.

    Dessutom kostar en släpservice inte ens en tusenlapp så det är ju en viss skillnad minst sagt.

    En ny bil hade jag också servat- har man råd med DET (att köpa nytt) får man nog ta sig råd till service också annars sabbar man alla garantier osv.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>