Lördag- tävlingsdags igen

Så var det då åter dags att tävla- denna gången hos Helsingborgs fältrittklubb, en klubb jag aldrig besök ”till häst” utan endast då Kyra hade clinic där förra året.

Anläggningen är relativt nybyggd och med alla faciliteter- det kändes otroligt lyxigt i jämförelse med exempelvis ”min” egen ridskola som ”sjunger på sista versen” och väntar på att börja bygga på annan mark inom kort.

Om själva tävlingen ordar jag inte så mycket mer- det gick tämligen uselt för mig och procenten landade på fruktansvärt dåliga 56.

Får man en ETTA (!!!!) på den ena slutan och en 4:a på den andra så kostar ju detta ”lite” poäng tex och även i övrigt så kändes Archie ganska seg i det otroligt varma ridhuset.

Själv var jag också genomblöt av svett efteråt men jag vill ändå inte bortförklara allting med just värme.

Archie borde ha gått bättre ändå och varför han inte gjorde det får väl framtiden utvisa.

Jag hoppas att han inte vill tillbaka till den otroliga seghet han hade förra hösten utan att detta bara var ett ”olycksfall i arbetet” men som sagt…vi får se…

Framridning

Stora ridhuset
Miljömedveten klubb
Ett digert prisbord
Segertäcken
Ryttargången
Longeringsvolt inomhus
Stall

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cecilia

    Det är verkligen en superfin anläggning!! Det som vi (och) andra har reagerat på är dock att även om dom håller i en liten lokal hopptävling så ska de vräkigaste och svåraste hinderna fram och allting är maxat vilket kan vara lite skrämmande för små B-ponnyryttare t ex!!!!!
    I övrigt absolut inget att klaga på-jättetrevliga funktionärer oxå!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Det känns som att klubben har en riktig eldsjäl i TH!
    Allt var verkligen ”tip-top”- det är man inte så bortskämd med.
    Exempelvis en utmärkt speaker, morotspåsar till alla efter ritten, täta sladdningar av tävlingsbanan osv. Småsaker måhända men det är ofta det där lilla extra som gör det.

    Svara
  3. Cecilia

    Absolut! Allting sköts mycket professionelt och bra, vi trivs jättebra där! Har varit där många gånger! 🙂 Sen kan man ju råka ut för verkliga skräckexempel på andra ställen!!!

    Svara
  4. Cecilia

    TH är förresten helt fantastisk. Han fixade snabbt ihop så vi kunde hålla vår allsvenskeomgång i Hbg när ingen annan klubb kunder hålla i det!

    Svara
  5. Johanna

    Med tanke på tidigare diskussioner om hur ”flådiga” hästar får höga poäng trots misstag, har du sett att man kan se samtliga poäng på Equipe nu?
    Det är lite intressant just för att man kan se att vissa hästar med höga poäng ändå har missar (eller kanske att de inte får poängavdrag för missarna, men det vet man ju bara om man sett ritten live då ;-)).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>