Söndag- mygg en masse!

Jag måste tyvärr ge de väder-siare som i slutet av juni påstod att juli skulle bli regnig alltför rätt även om jag inte trodde det från början.

Visst har vi haft soliga dagar men det har banne mig också varit flera veckor då det kommit mer eller mindre regn varenda dag.

Igår beklagade jag ju mig över att det var så varmt att rida i sol och hetta men jag hann knappt komma hem från tävlingen förrän regnet ”körde igång” och sedan fortsatte det nästan oavbrutet ända tills lunchtid idag.

Om det beror på den myckna nederbörden, skördetider eller en kombination av båda men idag möttes jag av samma fruktansvärda fenomen som vid något tillfälle förra året vid denna tid: MYGGINVASIONEN!

Tack och lov är stallet relativt förskonat men redan innan Archie hade nått sin hage hade han utan att överdriva minst 40 mygg på halsen och under magen.

Givetvis fick jag mig också en släng av mygg-sleven och blev biten i ansiktet- jätteroligt!

Jag fick springa tillbaka till stallet efter Renons-flaskan och sedan fullständigt dränkte jag in Archie med detta medel så att han kunde få vara ifred för de hemska djuren.

Och här har ni en utmärkt idé till något som hade kunnat göra er till mångmiljonär: uppfinn ett 100 % effektivt medel mot myggor för både människor och djur!

Själv är jag tydligen älskad av myggen för medan Archie inte ett enda synligt bett på kroppen så är jag översållad av dom.

Myggen gjorde också att min planerade uteritt på eftermiddagen hölls väldigt kort och sedan red jag bara lite lösgörande arbete på vår gräsbana innan jag ansåg att dagens motion fick vara avklarad.

Lite jobb hos NN har jag också hunnit med liksom att tömköra en häst där vilket jag även gjorde igår.

Nu återstår bara timmar av den 4 veckor långa semestern- imorgon är det business as usual!

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Medlet finns väl redan, hjorthornsolja, men är svårt att få tag på? Dessutom luktar det vedervärdigt. INGEN levande varelse går i närheten av DEN lukten *haha*.

    Förr i tiden gick det att köpa på apotek, nu tror jag man måste ha norrlands-kontakter.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Har för mig att hjorthornsolja var förbjudet ett tag (giftigt?), vet ej om det stämmer eller är så nu men VEM skulle vilja smörja in sig med detta?

    Nä…jag tänker mer på ett vaccin eller någon tablett man kunde ta som skulle ge 100%-igt skydd.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>