Tisdag- mer terapi

I morse red jag i ett nästan iskallt ridhus- ute var det bara 10 grader och ridhuset hade inte hunnit värmas upp av de solstrålar som senare skulle rama in dagen.

Jag är verkligen trött på myggen- morgonens bidrag, 2 bett på min hals och ett bett på kinden gjorde att jag inte ens övervägde att rida ut och i stället blev det alltså ett lättare ridhuspass.

Tyvärr är hela vägen till NN, dit man nästan bara kan skritta vilket tar nästan 20 minuter, den värsta biten vad gäller mygg så jag undrar när jag ska ”våga” mig dit?

Trist som tusan att inte kunna rida som jag vill nu när det är både ljust och varmt men jag orkar bara inte med fler bulor och även Archie är hur irriterad som helst om man vill rida med myggsällskap.

Hur fasen rider folk i Norrland undrar jag?!?!?

På eftermiddagen bad en stallkamrat åter om min hjälp med att frälsa hennes häst från spray-skräcken och det gjorde jag såååå gärna.

Ett tips: det enklaste/ bästa sättet att få mig att göra något som har med hästhantering att göra är att säga ”DET GÅR INTE” :)!

För jag må inte vara någon superryttare men när det gäller att visa hästar var skåpet ska stå misslyckas jag sällan och mina metoder är både lugna och icke-våldsamma.

Jag har klippt hästar som andra inte kommit i närheten av, lastat ännu värre galningar och övertalat djur till både det ena och det andra :).

Idag gjorde jag som sist med spray-hatande hästen, jag band upp honom i uppbindningarna, höll dessutom i ett kedjegrimskaft om han skulle få för sig att slita sig och sedan körde jag igång med flaskan allt medan jag pratade lugnande och oavbrutet.

Precis som sist började en fram och tillbaka-dans i uppbindningarna men jag stod bara lugnt kvar vid hästens hals, babblade en massa meningslösa men uppmuntrande ord och se på f..n:

När gossen hade dansat sig trött, vilket faktiskt gick väldigt snabbt, stod han i princip blickstilla och jag föreslog skrattande att vi skulle föreviga detta genom att filma eftersom det fanns andra vi ville visa detta fantastiska resultat :).

Kanske hamnar lilla spray-pojken på Youtube med sadistiska Birgitta vid sin sida, i så fall ska ni absolut få en länk, jag lovar:)!

En kommentar

  1. Anonymous

    Man använder myggmedel! 😉
    Är själv aldrig irriterad på myggen när jag sitter till häst, däremot kan det hända att jag smörjer in bara ben och armar med OFF! eller liknande om jag ska ut i skogen på egen hand.
    Jag håller till i Västerbottens inland på somrarna och det brukar vara känt som rikliga myggmarker. 😉
    Absorbines UltraShield (stor, svart flaska) är den bästa nuförtiden, tycker jag.

    /Nina

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>