Mer om sängsovande hundar

I morse när vi steg upp sa maken till mig att han hade sovit jättedåligt och avslutade ”och när jag väl lyckades somna fick jag Soyas tass rakt i ögat”.

Riktigt så våldsamt brukar det inte gå till i vår sänghalm, snarare brukar jag faschineras över hur ”samspelta” vi ändå är- 3 varelser i en 160 säng.

Visst får man ”fälla ihop sig” ibland för att snabbspringaren sträcker ut sig i SIN fulla längd (och för att väga 14 kilo är hon lååååång) men jag tycker att det borde vara lätt hänt att man både sparkar till henne, lägger sig på henne och allt möjligt annat eftersom hon alltid ligger under täcket.

Men precis som maken och jag aldrig sparkar på varandra eller som småbarn kan sova i föräldrarnas säng utan att skadas så klarar sig fastrunner också för det mesta.

Någon enstaka gång har jag hört att hon ramlat ur sängen men om det har berott på maken eller mig eller varit självförvållat vet jag faktiskt inte.

Och oftast sover hon vid våra fötter- inte i ansiktshöjd så att man riskerar att få ögonen utpetade även om hon vid något enstaka tillfälle kan hasa sig uppåt i sängen, lägga huvudet på någons kudde och se så människolik ut att maken och jag givetvis inte kan göra annat än sucka hänfört över vår ”bebis”.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cecilia

    Min lilla Bella sover i regel i knävecken på mig då jag alltid sover på sidan. Det som fascinerar mig är att hon ligger under täcket HELA natten. Fattar inte att hon inte får syrebrist därunder! De andra jag har haft har alltid krupit fram efter ett tag och lagt sig ovanpå täcket men inte hon!

    Svara
  2. Anonymous

    Vi är två personer och 4 whippar i en 160säng. Ibland är det lite trångt men på vintern är det varmt och gosigt. På sommaren lite väl varmt… Och med åtminstone en ny valp på ingående under nästa sommar lär det bli ännu mer trångt.

    Svara
  3. Jenny

    Jag har problem med att 3kgs hunden hemma som jag delar säng med försöker ta upp halva sängen. Är inte egentligen trångt med så liten hund, men han gillar att placera sig mitt i sängen så att man måste automatiskt i sömnen kryper ihop och sover dåligt.

    Svara
  4. Anonymous

    Zahra och jag brukar dela huvudkudde när vi sover. 😀 Att vakna med en whippetnos mitt framför ögonen kan vara lie surrealistiskt. Det blir lite konstig vinkel. Hilda sover oftast nere vid fötterna, eller vid sidan om mig. Oftast ligger de på varsen sida om mig, men Zahra högre upp.

    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>