Lördag- eller heter han ”Braaaaa”?

Det blev inte mycket sömn för mig natten till idag- jag är väl fortfarande lite ”i spänning” eller vad man ska säga.

Så…uppstigning 05.00 och avfärd till stallet med viss bävan; skulle jag hitta Kreon med någon skada eller dylikt?

Han började ju inte sitt boende i Grevie helt ultimat om man säger så- redan efter en kort stund i boxen sparkade han ner fönstergallret som väger säkert 30 kilo!

Faktiskt gjorde Archie detta också när han var ny i stallet- mycket konstigt och jag har ingen förklaring till varför.

Hur som helst; Kreon stod på benen när jag dök upp och efter lite mockning och borstning var det dags för det första besöket i vårt ridhus.

Planen var att tömköra vilket jag redan har gjort 4 gånger tidigare totalt men då hos NN och det gick minst lika bra idag om inte bättre.

Som rubriken antyder undrar jag om inte Kreon snart tror att han heter ”BRAAAAA” så ofta som han får höra detta av mig.

Och jag skojade med folk i stallet och sa att precis som jag ofta misstänkt att maken gärna skulle gifta sig med Soya om det bara hade gått så har jag också lust att skilja mig och gifta om mig med Kreon i stället- så nyförälskad är jag just nu :).

För eller senare stundar säkert andra tider då och då men idag kände jag verkligen bara ”Totilas…hitta en soptunna, hoppa i den och stäng locket för här kommer Kreon”.

Ja, ja…lite skämt och lite allvar…jag vill inte påstå att Kreon är någon ”supergångare” men hans gångarter är fullt tillräckliga och det känns dessutom som att han bara rör sig bättre och bättre för varje gång jag ser honom.

Tids nog ska jag berätta mer detaljer om hur vi ”fann varandra” osv men jag kan redan nu avsölja att Kreon är 6 år men både kroppsligt och utbildningsmässigt mycket mer som en 4-åring.

Han är endast grundriden och har aldrig varit i närheten av en tävlingsbana men förhoppningsvis kommer det att gå att utbilda honom snabbare än just en 4 -åring eftersom han trots allt är mer eller mindre färdigvuxen om än utan så mycket ridmuskler osv.

Otroligt nog lyckades jag filma några sekvenser med min I-phone, kvalitén är usel och man ser inte så mycket (dessutom kommer inte gångarterna det minsta till sin rätt) men jag ska ändå lägga upp filmerna lite senare i kväll så kan ni i alla fall få en liten uppfattning om hur ”BRAAAA” ser ut :).

Nu ska jag åka med Soya till Dalby, har jobbat hos NN hela förmiddagen och målat och fixat i trädgården en lång stund efter lunch men sen blir det som sagt lite filmtajm :).

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Hmm, undra om Zahra ibland tror att hon heter NEEEJ, eller FYYYY! Likadant med Hilda. :-/ Fast ibland blir det duktig också. 😉 Hur som helst är de medvetna om vad de heter.

    Lycka till med Kreon. Jag hoppas att han är den tävlingshäst som du önskat dig. hoppas också innerligt att han och Soya ska komma likabra överrens så att Soya kan följa med på ridturer som hon är van vid. Gissar att hon annars kommer att sakna det och tycka att du övergivit henne. 🙁

    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Hihi…och Soya tror kanske att hon ibland heter ”KOM HIIIIIT” :)!

    Jag hoppas och tror att även Kreon ska acceptera Soya.

    Ska inte ta för stora ord i min mun men har faktiskt ALDRIG ridit på någon häst som inte accepterat de hundar jag haft och jag har ändå provat med massor av olika hästar, både ridhästar och travare.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>