Söndag- ingen vilodag här inte

Känner ni ibland sådan trötthet att ni inte vågar sätta er ner av rädsla för att inte komma upp igen?
Så känner jag nu och ska faktiskt inte heller resa mig annat än för att gå till soffan och lägga mig ner en stund.
Jag tror att jag har hunnit med mellan 300 och 400 olika projekt denna helgen och nu är jag äntligen färdig- i dubbel bemärkelse :)!
Började med att åka ut till stallet vid 05.30 och rida Kreon i ridhuset.
Introducerade Soya för honom och ta i trä gick det helt smärtfritt- han verkade knappt titta efter henne där hon först for omkring lite och sedan la sig i mitten för att sova.
När jag tömkör märker jag knappt att det är en mycket orutinerad häst jag har att göra med men när man sitter på är det lite annorlunda.
Hjälperna för galopp uppfattas inte alltid även om vi idag fick rätt galopp mer eller mindre direkt- 6 gånger av 6 försök.
Jag rider av förklarliga skäl inte så länge och kan inte göra sååå mycket mer än att rida ”runt runt” men det blir det väl förhoppningsvis ändring på vad det lider :).
Efter ridturen gick vi på en 10-minuters promenad kring stallet, tyvärr finns det inte så många ställen man kan gå på om man inte vill ut på vägarna där det ibland körs väl häftigt så det vill jag vänta lite med.
Spolning med slang i stallet gick jättebra- det har varit ett litet projekt medan Kreon stod hos NN och uppenbarligen är gossen lättlärd för den första gången trodde jag att han skulle hoppa ut ur stallet när jag vred på duschen.
När allt stallfix var avklarat åkte jag till NN för sedvanliga stallsysslor och därefter har jag fortsatt med allt det som jag påbörjade hemma igår.
Jag har plockat undan trädgårdsmöblerna, klippt gräset och häcken, målat, målat och målat och tja…gjort en hel del andra småsaker också.
Om någon timme ska jag åka tillbaka till stallet för att borsta lite på Kreon och kanske gå en promenad men nu väntar alltså soffan!

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Linda

    Vad har Kreon gjort innan han kom till NN (eller rättare sagt inte gjort ;)) med tanke på att han är så orutinerad som 6-åring? Kanon att du har kunnat bekanta dig med honom innan du köpte honom :). Han ser fin ut!

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jaaa du…dels tog inridningen tid, dels växte han och framför allt har hans uppfödare inte hunnit rida honom i den utsträckning hon hoppats/velat/ tänkt.

    Sedan har han varit utlånad till en tjej ett tag men hur hon ridit vet jag inte.

    Jag är väldigt glad att jag kunnat prova honom så här mycket, det hade jag knappast kunnat göra hos en ”vanlig” säljare.

    Nu har ju Kreon stått hos NN i lite över 1 månad och jag har nog ridit honom minst 4 ggr, tömkört lika mycket och dessutom HANTERAT honom vid utsläpp, fodring, mockning osv. Nog så viktigt!

    Förresten var det ju en bloggläsare som för ett tag sedan lite väl vasst ifrågasatte varför jag red ”andras hästar” hos NN.

    Men Kreon har jag alltså ridit med ägarens goda minne och NN:s egna hästar bestämmer hon givetvis själv över.

    Så man ska inte dra förhastade slutsatser…..

    Svara
  3. Görel

    Jag blir helt matt av din effektivitet! Tycker jag inte hinner med någonting! Fast det kanske bara är att jag är noga med detaljer och bara gör det jag tycker är roligt. 😉

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Görel:

    Dels var jag tvungen att kompensera för att jag länge skjutit upp vissa saker och dels tycker både maken och jag om att ha fint runt oss.

    Och vi har ingen som gör jobbet åt oss utan vill vi ha det på ett visst sätt så får vi göra det själva.

    Men soffan är favoritplatsen helt klart :), inte att slita i trädgården tex!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>