Måndag- första träningen på hemmaplan

Kreon visar sin nya grimma
Idag var det äntligen dags för träning för NN igen- det var ju hur många veckor som helst senast.
Anledningen är som ni kanske kan förstå att jag inte känt någon lust att träna på en häst som jag ändå skulle sälja- jag har velat spara dom pengarna till Kreon som jag kommer att försöka träna med desto mer intensivt nu i början i alla fall.
Min plan är att initialt rida 3 dagar och vila en, rida tre dagar och vila en- ungefär så och då också inte bara rida dressyr utan kanske tömköra, rida ut och småhoppa lite.
När Kreon blivit starkare och orkar mer kommer träningsmängden att öka men vi kör så här ett tag och ser hur det fungerar.
Dagens ridpass bestod av trav i både lättridning och nedsittning, lite skänkelvikningar och faktiskt även embryon till öppna och sluta.
Givetvis ”lekte” vi bara med skolorna och provade ett fåtal steg men det är ändå detta som är en fördel med att ha en outbildad 6-åring mot en dito 4-åring, de är mer färdiga i kroppen och man kan kräva lite mer.
Jag ser ju också en stor skillnad på Kreons galopp. Även om han inte galopperar riktigt som en ”färdig” häst så behöver man inte heller ”bränna iväg i hundranittio” för att han ska ORKA hålla galoppen- något som jag annars tycker är ganska vanligt med unghästar, i alla fall initialt.
Det är väldigt roligt att NN är minst lika förtjust i Kreon som jag själv (mer om detta i morgondagens inlägg) – det blir ju trots allt hon som får lägga rätt mycket arbete på oss som ekipage och då är det nästan en förutsättning att man gillar det man ser inbillar jag mig.
Jag kommer som sagt att försöka rida för NN i alla fall 2 dagar i veckan, vill INTE riskera att ”ta med mig” en del olater och annat jag la till mig med under åren med Archie, som att bli fast klämmande med skänklarna hela tiden tex.
Efter jobbet åkte jag och gjorde den enda investering jag planerat i samband med Kreon-köpet- jag slog på stort och köpte en fin lädergrimma till honom på My One.
Archie fick sin grimma med sig när han åkte och lite kan väl också Kreon få unna sig tyckte jag även om mina hästar annars fått ärva i princip allt av varandra.
Minns hur lilla 163 cm höga (låga) Décima fick gå insvept i jättesjok av tyg, dvs Herons 155-täcken men hon växte minsann i dom till slut och blev själv 170 cm.
Kreon är högre än Archie men dennes täcken sitter ändå perfekt, kanske för att Archie är mer en rektangel och Kreon mer en kvadrat, dvs kortare i ryggen även om han är högre i manken.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Han har vackra ögon! Är ju ingen hästmänniska och kan inte bedömma honom på samma sätt som en som är van. 😉 Har du några bra hästbilder som man kunde träna och rita eller måla av? Har mest målat hundar, katter och människor, fast även en bild, som blev lite si och så, på ett gäng friserhästar. Hästarna blev väl bra, men resten. 😉

    Hälsningar
    Görel, och modellerna rara Zahra och milda/vilda Hilda. 😀

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Själv är jag ju näst intill heeelt okunnig vad gäller stammar, hingstar osv men innan jag köpte Kreon förhörde jag mig lite om Don Romantic, både på nätet och IRL och fick bara mycket positiva reaktioner.

    Hans mamma är ju fullblod men han har tack och lov inte ärv denna ras ibland usla hovkvalité- hoppas din make instämmer när han träffar honom inom kort :)!

    Svara
  3. Birgittas hästsida

    Görel:

    Bra hästbilder….hmmm…det får jag fundera på…

    Archie, den vackre, gjorde ju sig oftast bra på bild…ska se om jag har någon som är lämplig.

    De får ju inte var för oskarpa tex.

    Svara
  4. Anonymous

    Ingen brådska med hästbilder. 😉 Tycker bara det skulle vara intressant att lära sig se och få fram skuggor och ljus så att hästen ser ”riktig” ut. Har bara ritat/målat några enstaka under livet. Har inte som många andra tjejer ritat hur mycket hästar som helst.. 😉 Men skulle vilja se om jag kan lyckas få fram skönheten i dessa djur. För vackra tycker jag de är om än på avstånd… 😀

    Hälsningar
    Görel, Zahra och Hilda

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Ulla: nu är jag kanske partisk men jag upplever Kreon som väldigt ”likeable”- jag dras verkligen till denna typ av hästar för så har det varit med alla de tidigare också= folk BRUKAR i allmänhet GILLA dom, tycka att dom är söta och snälla.
     
    Själv är jag VERKLIGEN inte en sådan person som gillar alla hästar, nästan tvärtom faktiskt- jag gillar nästan INGA hästar direkt när jag tänker efter.
     
    Inte så att jag har något EMOT dom givetvis men de är helt enkelt ointressanta för mig (samma sak med andras hundar också).   

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>