Tisdag- lilla pojken pustar ut

Efter stallbyte på fredagen och 3 dagars motion i rad tyckte jag att Kreon kunde få en vilodag- ridmässigt är han långt ifrån i den kondition och utbildning som mina tidigare 6-åringar varit och jag vill inte pressa honom för hårt.

Bortsett från den ordinarie hagvistelsen som ingår i stallhyran har Kreon även fått komma ut 2 timmar efter mitt jobb- precis som jag ofta gjorde med Archie.

Idag fick Kreon sällskap av både Rocky och Tulle även om de gick i separata hagar alla tre.

Jag märker att Kreon har börjat ”landa” lite i sitt nya stall; de första dagarna stod han tex och skrapade samtidigt som han åt kraftfodret men nu verkar han ha släppt denna fula ovana liksom någon liten kick i väggen under ätandet också minskat i frekvens.

Än så länge förstår han inte att man kan stå lös på stallgången och äta ensilage medan jag mockar på morgonen men att stå uppbunden i långa grimskaft fungerar i alla fall bra.

Även Archie kunde vid enstaka tillfällen få för sig att vandra iväg under ätandet men han visste liksom vad som EGENTLIGEN förväntades medan jag inte vill att Kreon ska tro att man kan springa omkring hur som helst :).

Men jag är verkligen förtjust i den bruna pojken, han är väldigt kelig men inte någon ”mes”- det gillar jag :)!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>