Lördag- fullt upp som vanligt och mina nya stövlar

Som vanligt denna lördag har jag haft fullt upp med tusen järn i elden.

Började morgonen med att åka till stallet och rida Kreon, till en början i ridhuset.

Idag tränade jag honom på att fatta galopp från skritt och det börjar arta sig tycker jag.

Över huvudet så ”sitter” fattningarna bättre nu än för bara några veckor sedan då det ibland kunde vara ”fifty-fifty” om en galopphjälp skulle uppfattas och om det i så fall skulle bli RÄTT galopp, framför allt när jag ville ha vänster galopp.

Nu kan vi alltså nosa på fattningar ur skritt- inte så att det kommer ett galoppsprång pang direkt efter att jag lagt till galoppskänkeln men det blir banne mig inte heller många minitravsteg innan galoppen kommer och med detta nöjer jag mig så här långt.

När jag tyckte att våra övningar hade gett önskat resultat bestämde jag mig lite övermodigt för att prova att skritta ut en sväng- inte riktigt ända till NN (dit det tar nästan 20 minuter) men i alla fall halvvägs.

Vägen genom en ”by-gata” gick aldeles utmärkt och nästan utan något tittande alls men när vi sedan kom ut på en grusväg omgiven av en åker på ena sidan och en fårhage på den andra sidan så tyckte Kreon att det var mycket läskigare, i alla fall när han såg FÅREN.

Trots att de höll sig på ganska behörigt avstånd (de kan mycket väl trava fram som en enda jätteklunga rakt mot en) så var han mycket misstänksam och plötsligt var vi inte längre på grusvägen utan ute på åkern i stället.

Här började fegis-Birgittas hjärta att dunka MYCKET hårt- ett så enormt öppet fält och en skärrad häst kan mycket väl tillsammans utgöra den perfekta kombinationen för ”full sken och hejdå hästägare” men jag lyckades återbörda Kreon till grusvägen och sedan skrittade vi i ärlighetens namn inte så himla mycket längre innan jag vände tillbaka just av rädsla att de jäkla fåren skulle få för sig att syna oss närmare.

Även Archie kunde faktiskt titta på fåren och till och med bli rädd och försöka sprina iväg men honom visste jag ju var jag hade så att säga- Kreon är än så länge ett för okänt kort i min kortlek.

Efter hagutsläpp och diverse pyssel åkte jag till City- Gross för att bunkra upp med ännu mer morötter och begav mig sedan till NN för sedvanlig stalltjänst.

När denna var avklarad styrde jag kosan mot My One där jag några dagar tidigare hade lagt undan 2 par stövlar medan jag planerade att sondera andra affärers stövelutbud.

Och efter att ha tittat runt lite igår så ansåg jag att dessa stövlar ändå var de jag helst ville ha för närvarande, både sett till pris och till behov.

Det lär ju dröja innan jag ska ut på några större tävlingar minst sagt och tills dess tror jag att de 2 paren jag valt ut kommer att fungera bra till både vardagsridning, träningar och eventuella småtävlingar.

Hemma har jag ägnat mig åt att städa, dammsuga och tvätta min bil, plocka enorma mängder fallfrukt för vidare transport till stallet samt städat en del inomhus.

Ikväll väntar lite grillning med folk från stallet men huruvida det verkligen blir grillat eller vi äter något annat återstår att se- idag är det kallt och höstruggigt!

Så här beskrivs stövlarna jag köpte på My Ones hemsida:

Mountain Horse Victoria High rider: Elegant och klassisk ridstövel i läder och nappa på insidan. Stark YKK dragkedja på sidan gör att du enkelt kan ta på och av stöveln. Ergonomiskt designad EVA innersula ger dig bekvämlighet genom hela dagen. Inbyggd stålskena ger dig stabilitet när du går och rider. 2499:–

Equi-Theme Verona longboot: Ridstövlar i läder med YKK dragkedja. Elstisk på benet för bra passform. 1889:–

2 kommentarer Skriv kommentar

 1. Hästis

  Om jag inte missförstår så har du köpt två par…vilka tänkte du ha till vad?

  Är så sugen på Guarnieri Veredus, för dom kan man ha till både dressyr och hoppning.

  Nu när man kan fä 20% blir priset iallafall så pass att jag funderar på att köpa dom. Fortfarande mycket pengar förstås…

  Svara
 2. Birgittas hästsida

  ”Hoppstöveln” tänkte jag ha till vardags och Mountain Horse-stöveln när jag tränar och tävlar.

  Fanns tyvärr nästan inga par kvar så jag vågade inte vänta tills det blir 20% rabatt (21/9) men jag fick 10% på det dyrare paret i alla fall.

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>