Inridningshjälp?

Läste om denna docka i senaste numret av Ridsport och jag måste säga att den är väldigt människolik för ändamålet eller vad tycker ni?

Inte för att jag tycker att den ska användas slentrianmässigt- de flesta hästar går dock att rida in på det traditionella sättet och utan problem men sen så finns det ju alltid de djur som är MYCKET svåra och initialt rent utav farliga för ryttaren och då kanske en docka inte vore helt fel, eller?

http://www.youtube.com/watch?v=X8WyOXhJ3uk

En kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Tja, jag har faktiskt svårt att se nyttan. En häst som är förberedd för inridningen reagerar ju knappast så starkt på att det sitter något på den? I de fall hästen är ”svårinriden” så brukar det väl sällan vara för att den har svårt vid att vänja sig vid en vikt/volym på ryggen? Det är väl snarare så att hästen reagerar på saker som händer i omgivningen alternativ har svårt att acceptera ryttaren som ledare/auktoritet? Och när det gäller hästarna lite längre in i filmen, där man tömkör eller låter hästen prova på olika naturhinder – dessa hästar är ju inridna och vana vid ryttare på ryggen. Problemet är väl snarare hindret/motsv? Då kan man väl lika gärna träna detta från marken med töm eller lång lina UTAN docka på ryggen?
    Jag tycker nog att användningsområdet känns ganska begränsat.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>