Söndag- godnatt Kreon!

Söndagen har så här långt (jag har inte ridit ännu) i mångt gått i samma spår som lördagen med stallbesök för mockning och utsläpp på morgonen följt av jobb hos NN fram till lunch.

Fast idag tog jag och Soya en entimmes cykeltur efteråt och körde bland annat förbi Kreon som vi matade med morötter i hagen (jag matade, Soya åt små bitar själv).

På eftermiddagen var det dags för det som jag både längtat efter och fruktat- klippning av Kreon som trots att han inte är såååå långhårig blir svettig eftersom han mest rids i ridhus och det dessutom varit riktig sommarvärme av och till, denna helgen tex.

Att jag fruktat klippningen beror på att Kreon aldrig varit klippt och att både hans fd ägare och jag misstänkte att han inte skulle vara så rolig att tas med.

Men eftersom inte bara hans fd ägare dök upp idag utan även en härlig Domosedan-spruta så försattes Kreon snabbt i ett behagligt natti-natti-tillstånd och sedan var det bara att köra igång.

Jag kan inte minnas när jag helklippte en häst så snabbt senast men dels stod ju Kreon som en staty och dels ville jag bli färdig innan Domosedanet hade slutat att verka.

Kreon får härmed HÖGSTA betyg vad gäller snällhet, koma-försatt eller ej och jag hoppas att denna nya erfarenhet bara var positiv för honom.

Kan ju som en parentes nämna att jag för många år sedan klippte en häst i tvångsspilta på veterinärklinik, med Domosedan, en brems i örat och en brems i näsan och den lyckades ÄNDÅ sparka omkull mig så är de riktigt djävliga så hjälper banne mig i princip ingenting!

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>