Bloggstöld om tåliga dressyrryttare

Jag har inte för vana att sno blogginlägg från andra men detta tyckte jag faktiskt var lite tänkvärt (taget från ungdomsbloggen www.catago.blogg.se).
Rubriken är: ”Dressyrryttare = tåliga” och det måste vi väl hålla med om eller hur :), i alla fall när man läser inlägget som lyder som följer:

När det är hopptävling och det är varmt ute så brukar överdomaren ge tillåtelse till ryttarna att de får rida i skjorta/kortärmat skjorta. Det jag har funderat lite på är; hur jobbigt kan det vara att rida ca 2 minuter med kavaj?
Som dressyrryttare har man alltid kavaj på sig. Jag har i alla fall inte varit med om att man har fått rida utan kavaj på tävling, och det är heller ingen som förutsätter att man får rida utan. Man är dessutom inne på banan ganska mycket längre på dressyr än på hopp, ca 7-8 minuter brukar man räkna per start. Jag vet bara hur olidligt varmt det har blivit när man ridit, men ska man vara fin får man lida pin, eller? 😉

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Fast jag som har tävlat dressyr i 25 års tid har aldrig varit med om att man får rida utan ridjacka vilket jag däremot ser varje sommar på hopptävlingar.

    Egentligen är det ännu konstigare om man betänker att dressyrdomarna nog skulle se ryttarnas sits och hållning ännu bättre om de red i t-shirt/ kortärmat än i de svarta tygstyckena som säkert trollar bort lite :).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>