Söndag- tack för reprisen Kreon!

Hade jag haft bråttom hade jag i princip kunnat kopiera förra söndagens inlägg och hävda att det hade utspelat sig idag.

För även denna dag har vi varit och tävlat, jag och Kreon med god hjälp av hästskötar-Lina, fast idag var det faktiskt en ”riktig” (lokal) tävling, inte en pay and ride som förra veckan.

Att jag valt att tävla så pass tidigt i vårt gemensamma ridliv beror delvis på att tävlingen var här i Staffanstorp, dvs det tog knappt 10 minuter att köra dit.

Och det är så jag vill introducera tävlandet för mina hästar; de ska tycka att det är en baggis och nästan se det som en vilodag hellre än något jobbigt, trist och drygt.

Precis som förra veckan skänkte jag en tacksamhetens tanke åt Kreons förra ägare(uppfödare) som lärt honom att stå ensam i stallet utan den minsta dramatik, jag kunde fläta och göra alla andra förberedelser med en häst som bara stod stilla i uppbindningarna.

Lastningen gick också bra, Kreon vill gärna stå och kontemplera lite framför lastluckan eller när han har frambenen på den men det får han GÄRNA göra eftersom han gör det stilla och därefter kliver på utan tvekan.

Framme på tävlingsplatsen var det en något bättre framridning än förra veckan, nackdelen var att man här som på 90 % av alla tävlingsplatser red ensam i ridhuset.

Förra söndagen fick man ju rida fram på ena halvan och tävla på den andra vilket gav mig god tid att presentera ridhuset för Kreon så nu var jag något mer nervös inför vad Kreon skulle tycka om att plötsligt stega in i ett vilt främmande ridhuset och bara ”göra sin grej” dvs gå programmet.

När jag såg en annan unghäst hoppa till för solkatter, stirra som besatt på ena hörnet av ridhuset, gnägga åt andra hästar, vägra att fatta galopp förrän lååångt efter det borde varit gjort osv tänkte jag ”det där kan vara Kreon om en stund” för egentligen är det ju inget konstigt om orutinerade hästar gör så i början.

Men jag hade inte behövt att vara orolig.

Medan även denna framridning bestod av lite ”bakutare” i galoppfattningarna och en mer spänd häst än han är hemma så gick min lilla spindel in på banan och verkligen bara gjorde det han skulle- hela programmet igenom.

Nej, en miss blev det…en av galoppfattningarna blev ingen galopp förrän en bra bit efter rätt bokstav och detta kostade oss sistaplaceringen i klassen eftersom vi på detta moment fick betyget 4 (helt korrekt) och tappade de 2 poängen vi hade behövt för att få vår rosett.

Men med ett slutresultat på 65 % och kommentarer som ”mkt trevlig häst som rör sig mjukt (ibland alltför för låg form)” och ”härlig skritt” vore jag en otacksam och knäpp idiot om jag var annat än mycket glad över hur Kreon har skött sig hittills.

Även lastningen på tävlingen gick jättebra- jag avstår medvetet från hjälp av Lina med tanken att jag ju snart kanske inte kan förlita mig på att hon ska ”offra sig” varje gång jag ska ut och tävla på denna högintressanta nivå :).

Eftersom vi var hemma efter 10 minuter blev det också tid till några timmar i gräshage och Kreon gick rakt ut och ställde sig och började äta så jag tror inte att tävlandet beredde honom några större bekymmer.

Mycket beröm har han fått i alla fall och många klappar- jag vill VERKLIGEN att han förstår att jag uppskattar hans insatser :)!

Nu får vi se när nästa tävling blir, kyla och eventuellt dåligt väder tror jag inte är så bra variabler när Kreon är så pass orutinerad som han är, att tex rida fram utomhus i ösregn eller full storm tror jag inte att varken hans eller mina nerver pallar för än så länge :)!

Första flätorna i min ägo i alla fall.

89-kronors strykkapporna från Horze är faktiskt helt ok med tanke på priset.

Snart är det dags att åka.

Kreon tar sig en funderare framför lastluckan.

Hej matte!

11 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Det ser ut som om du har en sån där tork-påse (med speciell ”sand” finns på Hööks bla) hängande i släpet? Fungerar den? Jag upplever ibland att det blir lite väl fuktigt i transporten, ffa de dagar den står still.

    Eller det kanske är något annat som hänger där?

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Vilken obsersvationsförmåga Prick :)!
     
    Ärligt talat tror jag inte att den gula påsen längre fyller någon funktion, om den någonsin har gjort det (ja, det är samma påse som säljs på Hööks).
     
    Den hängde i mitt förra släp som köptes begagnat för några år sedan och fick följa med till detta släp som köptes nytt för snart 3 år sedan.

    Svara
  3. Prick

    Synd. jag använder torrbollar annars men vill inte ställa in såna i släpet, tror jag glömmer att ta ut den, så ramlar den omkull och spiller ner och så. Jaja, jag skulle ju kunna prova med en påsa själv, uppenbarligen har ju NÅGON trott på den idén.

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Jag tycker att du ska köpa en påse och prova om du märker någon skillnad Prick! De är väl ganska billiga?

    Att jag tvivlar på min påses effekt är för att den hängt där i många år- vet inte hur länge effekten ska kunna sitta i?

    Sedan har jag aldrig tyckt att släpet har varit ”fuktigt” så jag har inget att jämföra med.

    Svara
  5. Birgittas hästsida

    Tack! Det är faktiskt flera som tyckt att han är just söt :).

    Att jag tycker det är kanske inte så konstigt, det tycker nog nästan alla om den egna hästen :).

    Svara
  6. rackemarie

    Påsen: Man ska torka innehållet på en plåt i ugnen efter ca 3 månader. Vet tyvärr inte temperatur eftersom jag aldrig har kommit mig för att göra det med mina, men kommer ihåg att det fanns en instruktion bifogad. Går säkert bra att kolla med Hööks.

    Grattis till ännu en väl genomförd tävling!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>