Överambitiöst eller bara dumt (om dressyrtävling)

Ser i proposition och anmälan till en dressyrtävling som ska äga rum hos en ridklubb inom kort att man begränsat antalet anmälningar till 80 per dag SAMTIDIGT som man planerar att köra 4 klasser en av dagarna.

Detta (enligt mig märkliga) upplägg har fått till följd att en klass med mindre än 5 anmälda är full redan innan anmälningstiden har gått ut och i en annan klass där 21 ryttare är anmälda står flera som reserver.

Är det verkligen rimligt att en klass kanske kommer att bestå av 4-5 startande fast fler egentligen ville rida?

Hade det inte varit rimligare att göra som nästan alla andra klubbar med begränsad tillgång på banor gör: ”bara” ha 2 klasser om dagen?

Mycket dumt tycker jag (reserven) och faktiskt inte bara med tanke på just mig själv utan för att (väl???) få gillar riktigt små klasser och att hamna som reserver.

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anna-Kajsa

    Fast 80 delat på fyra är ju 20, så problemet här är väl snarare då att de tillåtit vissa klasser att bli för stora på andras bekostnad? Det hade alltså varit smartare att sätta max 20 i varje klass, och sen plocka in reserver om någon klass inte blev full så man kommer upp i 80 starter totalt? Riktigt små klasser är tråkigt, men det kan också vara skönt att få rida två klasser utan att behöva vänta halva dagen.

    Svara
  2. Prick

    Fast två fmklasser och två emdito är det ju ett toppenupplägg. Inte så stora klasser och domaren kan döma två. Fast man måste ju begränsa antalet starter per klass då (eller per del av dag). Man kanske tänkte rätt med skrev fel i proppen?

    Svara
  3. Linda

    Jag tycker det låter som en miss i skapandet av tävlingen i TDB:n. Jag tror arrangören missat att välja alternativet att begränsa antalet starter per klass istället för max 80 på en dag.

    Svara
  4. Dagge

    Fast egentligen kanske det är mer rättvist?? Man slåss om 80 platser … först till kvarn. Varför skall en person som anmäler innan dig bli utan en start bara för att det råkar vara fullt i den klassen som h*n vill rida men i övrigt platser kvar till tävlingsdagen?? (Fast det finns väl en gräns på 40 max per klass iom att en domare får döma max 40 ekipage per dag.)

    Man kan ju se hela tävlingen som att det är 80 starter under dagen snarare än att det är fyra klasser. Och sedan fylls klasserna på utifrån vad kunderna vill ha. Bra kundservice :).

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>