När kommer snön?

Inte förrän nu har det börjat bli kallt (typ 5 grader mitt på dagen) i mina trakter och eftersom det varit runt 10-12 grader länge nu så tycker man nästan att det är lite konstigt med kylan.

Fast med bara lite mer än en månad till jul så ”ska” det ju vara kallt och frågan jag ställer mig är när den första snön kommer och hur länge den håller i sig.

Jag har flera gånger läst att ”man” förväntar sig en ”vargavinter” i år igen och jag kan bara innerligt hoppas att det inte blir så.

Några stallkamrater ville sätta på snösulor på sina hästar i veckan, hovslagaren var väldigt tveksam men jag hejade på:

”Ja snälla, sätt på sulorna för du vet hur det är: sätter du inte på sulorna får vi säkert massor av snö direkt men gör du det kommer vi säkert att ha barmark hela vintern”.

Så sulorna åkte på…ja inte på Kreon som inte ens har skor bak men jag hoppas att stallkamraternas sulor ska skona oss alla och ge oss en mild vinter!

5 kommentarer Skriv kommentar

  1. Anonymous

    Jaaaa, jag kan tala om att vi hittills inte haft en flinga snö här vi norrbottenskusten.
    Det är bara de sista dagarna/nätterna vi haft någon kallgrad.
    Förra året kom snön i början av oktober och stannade kvar.

    Rie

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Även i Skåne kom snön rekordtidigt förra året och jag minns att vi förutom mängder av den varan även hade isgata på vår lilla väg ganska länge- inte kul!

    Har sparat de avtagbara broddarna jag köpte förra året men är glad om jag slipper använda dom.

    Svara
  3. Anna-Kajsa

    Ja, hoppas deras vintersulor hjälper ända hit. Jag kollar smhis 10-dygnsprognos dagligen och är evigt tacksam för varje dag med barmark och plusgrader. Två av hästarna här går till och med fortfarande i beteshage på dagarna…

    Svara
  4. Lina

    Jag är bara lite orolig för att snön ligger kvar till midsommar bara för vintern är så sen … :/

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>