Heliga hästämnen

För ett tag sedan träffade jag en vän som jag anser är ganska ”initierad” inom hästvärlden.
 
Vi träffas inte så ofta och jag serverades en hel del ”smaskigt skvaller” varpå vännen, väl medveten om ”Birgittas hästsida” sa skämtsamt ”MEN DET HÄR FÅR DU INTE SKRIVA OM PÅ BLOGGEN”.
 
Och givetvis hade jag inte en tanke på detta, tvärtom är det väldigt mycket roligt/ hemskt/ förvånansvärt som jag aldrig serverar er av olika anledningar.
 
Privat och IRL är jag nog att betrakta som en ganska frispråkig person med många och starka åsikter om mycket som jag inte drar mig för att avhandla men vad som hamnar i bloggen är mycket mer selekterat.
 
Kommentaren ”avdelningen sådant jag inte kan skriva om på bloggen” har mina vänner och bekanta både hört och läst i mina mail ganska många gånger vid det här laget.
 
Som ni kanske vet jobbar jag inom socialtjänsten där sekretessen många gånger är ganska stark och av den anledningen får ni i princip aldrig läsa om mitt arbete (och det är troligen inte så intressant heller på en hästblogg).
 
När jag tävlar kommenterar jag aldrig enskilda domare och vad jag anser om deras sätt att döma så vida det inte varit något POSITIVT som jag vill lyfta fram.
 
Ni får heller aldrig läsa negativa kommentarer om personal i de stall där jag stått/ står uppstallad eller tränare jag tränat för vilket jag hoppas ni förstår inte betyder att jag alltid och i alla lägen tycker precis som de i alla frågor eller aldrig någonsin är missnöjd med något de sagt eller gjort (eller inte gjort).
 
Skriver jag om enskilda personer eller hästar försöker jag att avidentifiera dessa om det är något som kan uppfattas som negativt- folk kan därför aldrig säkert hävda att jag skrivit om just dom eller deras djur eftersom jag då väljer att förvanska tex ålder, kön och när händelsen har utspelat sig även om ”sakfrågan” aldrig ändras.
 
Sedan har säkert jag också gjort klavertramp genom åren men det är så här jag försöker att resonera och skriva.
 
Jag har också en del ”issues” som retar mig mer än andra, exempelvis ”täckeshysterin” bland hästägare, hur folk fodrar sina hästar och hundägare sköter (eller inte sköter) sina hundar men där försöker jag att vara ännu mer försiktig och bara skriva om ovanstående i allmänna ordlag och inte ”idag höll jag på att smälla av när jag såg hästen xx foderstat, den får xx foder vilket jag tycker är rena vansinnet pga xx”.
 
I ovanstående fall har jag för det första ingen lust att i onödan bli ovän med folk jag träffar då och då/ ofta och för det andra så är det ju upp till var och en hur man vill sköta sina djur så länge det inte handlar om någon form av plågeri. Och jag är inget allsmäktigt orakel som vet allting bäst- det finns säkert de som undrar vad JAG sysslar med i olika frågor.
 
Sedan är ju saker och ting dessutom sällan exakt så som de ser ut så det kanske finns helt legitima skäl till att xx gör si eller så med sin hund eller häst och att jag då ska spy galla över detta på bloggen utan att ha alla fakta på bordet är inte varken juste eller smart.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. Prick

    Så synd! Det hade varit härligt med lite smaskigt skvaller :)!

    Är man intresserad av skvaller är ju flashback en outsinlig källa till allt möjligt. Även ridsport avhandlas där.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Prick:
     
    Om just Flashback skulle jag kunna skriva och tycka MYCKET.
     
    Ibland kan man visst få svar på någon fråga man undrat över men som ingen ”politiskt korrekt” media vågar ta i men man måste också vara medveten om att forumet är fullt av spekulationer, rena lögner, enormt frodande rasism, drogförhärligande och mycket mycket mer som skrämmer mig rejält.
     
    Jag måste ändå förutsätta att de som skriver där i mångt MENAR det som de skriver och inte bara är ute efter att reta upp folk och ja, jag blir faktiskt RÄDD när jag inser vilka tankar som rör sig i vissa människors skalle och som man dessutom inte tvekar att basunera ut.
     
    Vet inte om jag tycker att det är till någon nytta eller bra att man på Flashback kan läsa om med vilka droger man uppnår bästa ruset, hur man kan lura myndigheter genom att fiffla med sina drogtester, få tips om olika sätt att förnedra någon sexuellt osv…..  

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>