Onsdag- dansk darling och besiktigade bromsar

I morse var jag riktigt imponerad av mig själv- när jag stämplade in på jobbet 07.30 hade jag redan hunnit rida, åka och tvätta bilen samt besiktiga densamma.Biltvätten hade jag planerat att klara av redan igår kväll men när jag kom till Statoilmacken i Staffanstorp visade det sig att deras biltvätt var ur funktion.

Besiktningstiden klockan 7 var betald sedan månader i förväg och ridningen ville jag klara av innan jobbet eftersom jag inte hade möjlighet att sluta tidigare så det var bara till att kavla upp ärmarna och ställa klockan på 04.15.

Ridningen gick bra- jag använde mig idag av lite bommar för att träna Kreon på att lyfta mer på benen och besiktningen får jag väl också vara nöjd med trots att bilen inte gick igenom med ”flying colours”.

Handbromen tog för dåligt, en bromsslang hade ett jack och bromsarna bak tog ojämnt men med tanke på att min bil är snart 12 år gammal och TA I TRÄ inte har orsakat mig några större reparationskostnader sedan jag köpte den för fyra år sedan så kan jag inte klaga.

Ringde min favvo-firma (som verkligen vet vad SERVICE vill säga i dubbel bemärkelse) och fick ett ungefärligt pris på jobbet- ca 2.000 och även detta känns helt ok efter omständigheterna.

Annars är besiktningen något av det mest ångestframkallande för min del; just för att man aldrig i förväg vet vad slutnotan kan landa på och jag har haft mycket ledsamma erfarenheter från ”förr i världen”- vådan av att köra med gamla bilar.

 
Jag är noga med att Kreon inte glömmer sitt danska ursprung :)!
 
Till och med bommarna är ”danska” :)!

4 kommentarer Skriv kommentar

 1. Birgittas hästsida

  Jag har ridit i ottan i alla år, inte varje dag men flera gånger i veckan så alla mina hästar är mycket vana.

  Däremot finns det inte på kartan att jag skulle rida efter…säg 17.30…det har jag bara gjort då jag tränat för instruktör, aldrig någonsin på egen hand. Så ”sent” 🙂 vill jag bara ta det lugnt.

  Svara
 2. Malin

  Ha ha! Nä Kreon kan nog inte glömma sitt danska jag så som du påminner honom 🙂

  Mvh Malin

  Svara
 3. Birgittas hästsida

  Malin:

  Ja, vi är en väldigt ”blandad” familj och jag tycker att det är viktigt att komma ihåg sitt ursprung.

  Maken och Kinesen (som inte kommer från Kina :)) är smålänningar, Kreon är dansk men född i Sverige och själv är jag en till 99 % förskånskad ”jugge” (född i Sverige men av föräldrar från fd Jugoslavien).

  Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>