Torsdag- jag har en plan Sickan

Även idag blev det morgonritt, dock inte lika tidig som igår.
 
Jag inledde med att trava och galoppera över bommar och cavallettis som låg lite här och där- Kreon klev på bra och jag ser det som både omväxling och lite styrketräning för hans del.
 
När jag hade ridit en stund kom Mini och bytte plats med mig och så fortsatte hon sitt sedvanliga arbete med slutorna och galoppombytena.
 
Min önskan och plan är att det är precis så här Mini och jag ska göra ett tag framöver: Mini ska rida 2 gånger i veckan och träna på det som jag har svårare för och ingenting annat och detta tror jag är mycket bra för Kreon- inte bara för att det givetvis blir lättare för honom med en ryttare som har lättare för vissa saker än en annan ryttare utan också för att jag tror på ”vanans makt”.
 
När man lär in ett nytt moment anser jag att det är viktigt med logik och konsekvens och att en ”röd tråd” följs.
 
I detta fallet tänker jag att Kreon alltid ska veta (så mycket en hästhjärna nu kan ta in) vad som komma skall när Mini sitter upp.
 
När jag sedan rider själv övriga 4 dagar i veckan kan arbetet varieras på olika vis (också viktigt).
 
Idag gick bytesträningen inte lika lätt som de föregående gångerna och det har jag väntat på så det störde mig inte alls utan det är nästan så det ”ska” vara menar jag.
 
Man får i princip alltid en ”dip” i sin träning eller att hästen av en eller annan anledning ifrågasätter/ inte går så bra om vanligt och det ser jag som helt naturligt.
 
Idag blev det en del hopp och skutt och det som gladde mig var att Mini totalt ignorerade dessa utan bara red vidare i lugn galopp vilket liksom helt tog udden av Kreons små försök till att konstra.
 
Hade jag suttit på hade han förmodligen lyckats försätta mig i en helt annan obalans och jag hade då antingen behövt bryta av och rätta till tyglar, mig själv osv eller så hade jag blivit nervös och kanske rent av avbrutit bytesförsöken.
 
Minis metod fungerar mycket bättre, hon gör ingen affär av det inträffade och det gör också att Kreon direkt efter sina hopp och skutt fortsätter att galoppera som om ingenting har hänt- precis det jag vill men aldrig trodde skulle gå att åstadkomma så lätt.
 
Och efter en del diskussioner så blev det ett rent byte åt vardera hållet och då fick Kreon genast sin belöning- slut på ridpasset…också precis så jag tycker man ska göra.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>