Birgitta 12 år kattfilosoferar :)!

 
Hmmm…bäst att hålla sig i täcket….
 
det är långt ner till marken….
 
Jag har tidigare visat bild på och berättat om en ny stallkamrat vi fått- den svarta kisen och det är onekligen en skojig krabat.På gott och ont är han/ hon (?) väldigt orädd vilket får mig att frukta att någon häst ska råka trampa på den.

Annars är det mycket trevligt att den till skillnad från sin gula kamrat är hur tam som helst, går att bära med sig överallt och har fått någon ny vurm för sig; den vill sitta på ens axel!

Igår hoppade den in i mina höpåsar när jag skulle bära iväg dessa för påfyllning i det andra stallet så den fick vackert följa med dit.

Ungdomarna i stallet tycker att det lilla livet ska heta PANTER vilket jag har ”gått med på” :))) under förutsättning att den gula kattungen får heta GULLIS (liten ordvits där för den är ju gul och skulle också kunna heta GULIS).

Gullis-namnet tycker ungdomarna inte alls om och vägrar också att kalla Ful-katten för sitt rättmätiga namn utan påstår att den heter Ebba-Sara.

Men det begriper väl var och en att världens fulaste katt MÅSTE heta Ful-katten, eller hur :)))?

Som ni ser på bilderna ovan har Panter redan börjat rida även om jag ska erkänna att fotona är ”arrangerade” då en viss hästägare (harkel…) lade upp Panter på Kreons rygg.

Jag är glad att den gode gossen hittills varit vänligt inställd till Panter, sedan hans uppfödare berättade att hon sett honom med berått mot stampa ihjäl en igelkott i hagen har jag varit lite försiktig när tex Soya är i närheten av honom även om han, tvi tvi, verkar acceptera henne hur bra som helst.

Hur som helst har jag nu informerat Panter om att han inte bara kan ligga och drälla i stallet utan ska han var där får han hjälpa till!

Det finns boxar att mocka, stallgång att sopa och som sagt hästar att rida. Borde jag ordna en liten hjälm till honom tro ? Sporrar lär han inte behöva i alla fall…

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>