Fredag- löshoppning!

Straffet för att jag gläds åt varje snöfri dag utan minusgrader tycks vara regn och hårda vindar- är det inte det ena så är det det andra- eller varför inte båda på en gång?

Igår kväll och i natt har det regnat och stormat- idag är det än så länge uppehåll men vad hjälper det- det blåser så att man knappt kan stå stadigt på benen.

Jag, som i 99 % av fallen vill ha ute min häst i hagen i så gott som alla väder har faktiskt gjort en helomvändning just idag- Kreon fick gå in i stallet efter en knapp timme!

Om han blev jättledsen över att inte få stå och sjunka ner i lera till knäna samtidigt som vinden slet i hans täcke så får jag trösta honom med att det är utgång som vanligt imorgon igen och om han kände lättnad- tja…då får han passa på och njuta idag.

Tack och lov resonerade en stallkamrat precis som jag, hennes häst fick inte gå ut över huvud taget då den bara står och spänner sin känsliga rygg i blåsten så gossen har sällskap och har det säkert bra.

Innan vi skildes åt i förmiddags hann jag premiär-löshoppa honom, det var i alla fall premiär i min ägo även om Kreon har löshoppat tidigare.

Hur ofta eller mycket han gjort detta har jag ingen aning om men det syntes att han ”knew the drill” även om han var lite okoncentrerad emellanåt och tog hinderna med en klackspark.

Han är ju långgalopperad och har lätt för sig den lilla spindeln så över hinderna kom han och en del språng var riktigt fina när han skärpte sig lite.

”Guuuud vad SNYGG han är” teaterviskade jag till Mini som också var med och så bad jag henne att rida fram samma trav som gossen visade upp när han flashade förbi oss- nu såg vi liksom vad som finns att plocka fram :)))).

Jag hoppas att Kreon tyckte att det var roligt med hoppningen för jag kommer absolut att passa på att löshoppa honom så fort nytt tillfälle ges (beror på när stallägaren ordnar dessa evenemang, förhoppningsvis redan nästa vecka) eftersom jag tror på variation i arbetet.

Dessutom lär jag inte hoppa några 120-hinder uppsuttet med honom, varken imorgon eller någon gång inom överskådlig tid misstänker jag så det kan nog vara bra att träna på detta vis av den anledningen också.

3 kommentarer Skriv kommentar

  1. Birgittas hästsida

    Maja:

    Det kan jag inte lova, även om det hade varit kul.

    Men jag vill inte överlåta hela löshoppningen till andra utan vara med själv och då blir det svårt att filma samtidigt.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>