Onsdag- lugnet efter stormen

Kanske inbillar jag mig men nog stormar det oftare och mer sedan några år tillbaka än vad det gjorde ”förr”?

Igår kväll, i natt och i morse har det alltså åter blåst väldigt mycket, så mycket att våra stallägare inte ens vågade släppa ut hästarna och det ska verkligen mycket till innan DET händer. Kan inte ens minnas ATT det har hänt sedan jag flyttade hit.

Kreons sista officiella vilodag tillbringades sålunda i ridhuset, jag longerade en kort stund och släppte sedan loss en tam Kreon som sprang jättefint runt mig i flott trav.

Eftersom jag stod och njöt som en dumbom i stället för att filma får ni tro mig på mitt ord, när jag väl halade fram telefonen hade Kreon tröttnat lite och ville inte springa i en lika fin cirkel.

http://www.youtube.com/watch?v=dtoB4dersAc&list=UULEWWJM4d6HwaUITJJidYpw&index=1&feature=plcp

Men annars slogs jag av något läsaren Johanna skrev i förra veckan; att hästar är rätt så lättlärda.

Det är väl mest det att de flesta av oss sällan och aldrig tex tränar någon form av ”frihetsdressyr” annars hade det nog inte varit så svårt att lära hästarna.

Jag ser ju bara på Kreon efter dessa få försök; han kommer nästan springande som en hund eftersom han vet att jag har godis i fickan :).

6 kommentarer Skriv kommentar

  1. Eva i Lux

    Mina hästar är också väldigt trevliga och lätta att arbeta lösa.

    Jag har alltid funnit det så lustigt att de när de är fria kommer springande till mig när jag vänder mig mot dem och sträcker ut armarna som om jag ville krama dem.

    Enlig alla ”vetare” skall hästen då istället FLY, då den känner sig hotad. Jo, jo, fniss.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Eva:

    Nu kanske jag inte just stäcker ut armarna i en jättekram men jag upplever samma sak som du och mina djur verkar då inte det minsta rädda utan har snarare varit påflugna :).

    Svara
  3. Sofia M

    Ett litet filmtips, lägg mobilen ner på längden så är det lättare att få med hela hästen i bild 😉

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Sofia M:

    Tack för tipset! Jag hinner ofta inte tänka en sekund när jag gör mina högintressanta filmer men om jag är bättre förberedd så blir det ju ÄNNU bättre :)))!

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>