Vill man så kan man

En läsare har frågat mig hur vi ”får ihop det” med NN-träningar just nu och detta tänkte jag orda lite om.

Kan vara intressant för andra som vill få specifika tränare till sin anläggning och kanske bor i obygden tänker jag.

Jag vet att en god vän till mig tex får träningar i Norrland av en tränare som flyger upp från Stockholm, givetvis inte enkom för hennes skull ha ha utan för att hålla helgkurser ungefär en gång i månaden.

Har man tur kan det faktiskt gå att sy ihop sådana här arrangemang och det hänger så klart en del på både tränarens och elevernas vilja.

I vårt fall är vi ca 10-12 ryttare som önskat fortsätta att träna för NN och det som är lite vår räddning är att vi alla håller till i stall med ridhus inom en radie på ca 3 mil från Sturup varifrån man kan flyga tämligen billigt till Stockholm (under tusenlappen vilket fördelat på 10 ryttare då blir max en hundralapp per person) .

Vi får hjälpas åt med att hämta och lämna NN på flygplatsen samt att köra henne mellan de olika anläggningarna men mellan tex ”mitt” ridhus och ett av det andra är det ca 3 minuters körväg- ingen större ansträngning eller tidsåtgång med andra ord.

Alternativet hade så klart varit att vi alla tränade i samma ridhus men då måste VI köra med VÅRA hästar och det tar betydligt länge tid och är omständligare än att köra NN ”hit och dit”. Dessutom skulle då alla utom de som står på just den anläggningen få betala ridhushyra och både det, NN:s arvode och kostnaden för flygbiljetten hade kanske blivit lite väl mastig för somliga.

Är man intresserad av att få till träningar i denna stil rekommenderar jag BINDANDE anmälan med förskottsbetalning och kan man sedan inte utnyttja sin ridtid så får man själv ordna en reserv eller helt enkelt förlora pengarna.

För egen del hoppas jag givetvis att både mina tränings-kamrater och NN ska vilja fortsätta med dessa events ungefär varannan vecka- det hade verkligen varit det bästa för mig framför att dels byta tränare och dessutom behöva ge mig ut på osäkra vintervägar och i mörker och kyla.

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>