Torsdag- skutt!

Idag har den lilla gossen fått lyfta lite extra på påkarna- efter en stunds uppmjukande longering stod löshoppning på schemat.
 
Kreon hoppade väldigt lätt och okomplicerat tycker jag och jag valde att nöja mig med inte så många språng och inga jättehöjder så att han ska få en positiv känsla för denna typ av träning.
 
Nu är ju inte min tanke att Muppe ska tävla hoppning precis :))) men jag tror absolut på att låta även dressyrhästar hoppa, i alla fall så länge de gör det hyfsat ok.
 
Det finns ju ett fåtal hästar med riktiga ”träben” (läs: har otroligt lätt för att riva och därmed också riskera att slå sig) , sådana som rusar runt fullständigt vettlöst eller de som knappt vågar gå över en bom på marken och dessa hästar behöver man kanske inte pressa om man absolut inte vill hoppa för egen del men för normala hästar skadar det verkligen inte med denna träningsform, rätt utförd.

2 kommentarer Skriv kommentar

  1. rackemarie

    Jag hoppar inte uppsuttet men löshoppning däremot funkar bra för mitt sto och ”unghästen”. Även den gamle araben seglar fint, men han hoppas lite uppsuttet också av lillmatte. En gång i veckan har vi löshoppning för stallets alla hästar som vill. Bra omväxling så här års när det är lite si och så med uteridningen.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Jag har framfört önskemål om regelbunden löshoppning på vår anläggning- hade passat mig utmärkt att slippa bygga upp en hel bana för bara min häst.

    Tror också det hade varit bra nu under vintern, både för unghästar som ska tränas inför kvalitets och dylikt och för äldre hästar som har tävlingsuppehåll/ vila.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>