Fredag- snö och tö

Igår eftermiddag i stallet så sa jag till en stallkamrat; ”jag vågar knappt säga det men tänk att vi inte har haft en sekunds liggande snö på marken denna vinter”.
 
Sådana yttranden ska man givetvis aldrig fälla så vida man inte ÖNSKAR snö för jag behöver väl inte ens berätta vad som hände på kvällen; enorma tussar av snö föll över Staffanstorp och när maken och jag gick och la oss 22.00 var det helt vitt på våra gräsmattor.
 
MEN; och det är en bidragande faktor till varför jag inte gillar ”Skåne-snö”, när jag steg upp i morse syntes inte ETT SPÅR av snö någonstans och stallägaren berättade att denna hade försvunnit redan vid midnatt.
 
Igår fick jag även elräkningen och också denna bekräftade att snö och kyla är pest och pina- om jag mot förmodan hade börjat inbilla mig något annat (knappast…..).
 
Medan elräkningen i januari förra året uppgick till ca 6000:– slutade den jag fick igår på knappt 2000:–  och det är banne mig allt annat än en försumbar skillnad. För 4000:– kan man ha mycket roligt och köpa många värmefiltar som man kan köra på full effekt flera timmar varje kväll ha ha…
 
Dagens ”dubbelritt” gladde mig minst lika mycket som gårdagens elräkning, Kreon kändes fin när jag red och jag gjorde lika fina galoppfattningar som i förrgår utan en antydan till ”arga bakben”.
 
När det blev dags för Mini att äntra sadeln fortsatte Kreon och glädja oss, han gjorde flera lugna byten och även om han svajade en hel del emellanåt så brydde han sig inte om att sparka bakut- ett absolut framsteg ha ha.
 
Lite tramp-träning hanns också med och inte heller detta eldade upp honom lika mycket som sist så kanske går mister Mupp in en mer rofylld ridtillvaro (sade hon förhoppningsfullt….) ?

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>