Fredag- kors i taket….ländtäcke på!

Kreons värmefilt

Buuuuuu…i morse var det ÄNNU kallare, minus 11!

Till och med jag som ofta raljerar över i mina ögon okunniga människor som rider med ländtäcke i ridhus (när det är plusgrader och gärna på en oklippt häst) lät faktiskt täcka min lilla spindel innan morgonens ritt och det var nog barmhärtigt.

Själv frös jag nämligen otroligt när jag hoppade av efter mina stipulerade 30 minuter och lämnade över tyglarna till Mini- hade jag orkat hade jag rusat runt i ridhuset för att hålla värmen och då hade jag ändå termobyxor och både täckväst och tjock jacka på mig.

Till och med ridhusbottnen hade frusit på sina ställen och det är första gången detta har hänt sedan jag flyttade till anläggningen för 2½ år sedan.

Kyla eller ej men Kreon var otroligt lugn när Mini började med bytena, inte ett enda hopp eller skutt ”orkade” gossen prestera- det måste ha berott på att all värme från ländtäcken bedövade honom, eller vad tror ni?

Oavsett anledning så var vi mycket nöjda med Muppes prestationer, de flesta bytena var riktigt fina och även trampövandet gick lättare idag.

Men så ÄR ju Kreon för stunden; när han är lugn och på bra humör gör han saker så lätt så lätt och när han är uppeldad och för mycket på tårna så blir det inte alls bra.

7 kommentarer Skriv kommentar

  1. Minstral

    Vad roligt du fäster ditt ländtäcke, har nog aldrig sett den varianten förr:)

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Har gjort på detta vis i så många år att jag glömt hur man gör ”egentligen”. Sätter man fast det under sadeln i sadelstropparna? Hur som helst- med mitt sätt är det lätt att ta av, tycker jag i alla fall:).

    Svara
  3. Minstral

    Japp, under sadeln i stropparna. Ska definitivt pröva ditt sätt, ser betydligt enklare ut:)Det jobbiga med andra sättet är när man ska fästa snarare än ta av det, pilligt att stå och fibbla under kåporna.

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Har man en häst som är orolig/ inte står still är mitt sätt säkrare vid avtagning till häst (på en framridning tex) eftersom man kan behålla båda fötterna i stigbyglarna och låta benen hänga rakt ner.

    Svara
  5. Anna-Kajsa

    Jag har sytt ett eget ländtäcke som jag fäster i bandet på schabraket som sadelgjorden löper igenom. Funkar jättesmidigt!

    Svara
    • Birgitta

      Jag kan bara råda dig att försöka titta på bilden i inlägget och läsa kommentarerna. Någon bättre förklaring kan jag inte ge.

      Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>