Dyrast är inte alltid bäst :)!

Sitter och bläddrar i senaste numret av Hippson och tittar på bilder i en artikel som handlar om Totilas.

Jag raljerar ju ibland om de som handlar svindyra saker I STÄLLET FÖR att lägga pengar på sådant som gynnar HÄSTEN, TRÄNING tex!

I min värld skulle många hästar vara mycket gladare om deras ägare la mer pengar på att lära sig att rida ordentligt i stället för att köpa 14 olika luvor som ska matcha schabraken liksom hästarna säkerligen hade uppskattat att bli ridna mer än 25 minuter om dagen vare sig deras ryttare har en 5000-kronors hjälm på huvudet eller ej.

Men så är det bara; en del hästägare är mer intresserade av fina och/ eller dyra prylar än av att träna/ rida och det finns nog inte så mycket som hästarna kan göra åt detta, det är som jag själv har konstaterat många gånger: ”den som betalar bestämmer”.

Och känner man att ”kan jag inte rida bra ska jag i alla fall ha snygga prylar” så tja…det är ju frivilligt.

För att återgå till artikeln om Totilas tänkte jag när jag såg en av bilderna att ”han behöver i alla fall inga snygga prylar för att visa att han är bäst” för bilden visade vilken utrustning Totilas har när han rids.

Och vet ni….under sadeln har denna mirakelhäst en helt vanlig jäkla yllefilt- såg på bilden inte ens SNYGG ut ha ha!

4 kommentarer Skriv kommentar

  1. Cristel

    Jag skojar ibland om att matchning är för amatörer. Det är ju såklart kul att vara fin, men jag har inte råd att välja bort en bra begagnad sadel som passar för att den inte passar med tränset…
    Fast om jag hade massa pengar hade jag ju gärna haft fler schabrak i olika färger för att välja vilket som passar den dagen.

    Svara
  2. Birgittas hästsida

    Cristel:

    Jag tycker också att det är kul att matcha, till en viss del i alla fall men jag har råd att både göra det OCH träna.

    Skulle aldrig prioritera bort det sistnämnda- då rider jag hellre med ett lite ”fulare” schabrak.

    Svara
  3. Saga

    Men varför kan man inte få ha både ock? Inget utesluter väl det andra?

    Om jag väljer att köpa dyra horsewear täcken eller dyra dyon träns som håller i minst 10år så tjänar jag på det i längden. Ett sånt täcke/träns kostar mig då max 100:- om året, vilket blir billigare än att köpa ett billigt täcke/träns om året.
    Och bara för att man har dyra saker behöver man inte dra ner på sånt som att träna.
    Även om det säkert finns såna med, men de är få i min närhet.

    Svara
  4. Birgittas hästsida

    Saga:

    Nej, det ena utesluter absolut inte det andra och så länge man tränar eller i vart fall MOTIONERAR sin häst ordentligt och regelbundet kan man ”matcha ihjäl sig” och köpa hur dyra saker som helst tycker jag.

    Tyvärr har jag ganska många gånger under mina många år som hästägare sett motsatsen: hästägare som har så mycket prylar att de skulle kunna öppna en ridsportbutik men som i princip aldrig ids rida.

    Kände en tjej en gång som hade typ 5 träns som hon putsade på maniskt men se rida….det kunde hon hoppa över ständigt trots att ingen annan heller red hästen och hagtiden var typ 2-3timmar/dag. Sådana hästar tycker JAG synd om.

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>