Favorit (NOT) i repris: om elaka bloggkommentarer

Suck….läste för en stund sedan en väldigt elak kommentar gällande videofilmerna jag la ut på Kreon i veckan.

Du som skrivit eländet måste vara en ny läsare som har missat att jag aldrig publicerar rena påhopp som inte är värda att bemötas.

Det enda sådana skriverier kan få till följd är att den som får dom, om den är tillräckligt känslig (vilket jag, en 46-årig kärring, tack och lov inte längre är….annat hade det varit för 20 år sedan) lägger ner sin blogg eller i vart fall slutar att visa ens det minsta bildbevis på sin häst, av rädsla för nya missförstånd, påhopp etc.

Jag har sagt det förr och jag säger det igen; det är inte konstigt att ”folk” inte vågar visa bilder/ filmer på sina hästar/ sin ridning- så snabba som en del är på att kasta sig över till och med den minsta detalj i ett försök att misskreditera bloggägaren.

Sedan är jag övertygad om att om jag så lyckades få en film på Totilas att verka som att det var Kreon på film så skulle ”folk” hitta tusen fel på den filmen också och hugga på allt möjligt.

För mig är det främmande att OOMBEDD vräka ur mig okonstruktiv kritik (mer om detta i ett separat inlägg om några dagar) bara för få möjligheten att vara ”brutalt ärlig”- vad hoppas man uppnå med det liksom?

Nu är man ju olika funtad/ känslig men jag har svårt att tro att NÅGON tycker det är ROLIGT att läsa en massa elakheter om sin häst bara för att man har tagit sig tiden att ”i god tro” visa upp lite av det man arbetar med.

Som sagt; ni som känner att ni måste vräka av er får ”gärna” fortsätta med detta om det får er att må bra men om ni hoppas på någon respons från mig mer än detta inlägg kommer ni (tyvärr?) att bli besvikna.

Visst har jag många gånger skrivit att jag vill ha feedback från mina läsare och att enbart kommentarer i stil med ”åhhh vad Kreon är världsbäst och du rider sååå bra Birgitta” inte tillför bloggen speciellt mycket men därifrån till att skriva ren DYNGA….nej…jag är ledsen…det går inte hem här i alla fall.

10 kommentarer Skriv kommentar

  1. Matilda

    Tack för tipset! Ska kollas upp. Jag kör underställ med one piece över och megavärme i huset + sambo och hund under filt haha. Funkar efter en stund.

    Trist som fan med elaka kommentarer. Det är något fel på folk som håller på så.

    Svara
  2. rackemarie

    Ju mindre man själv kan, desto lättare verkar det vara att kritisera andra. Skulle i och för sig vara ”kul” att läsa skitkommentaren också, men förstår om du inte vill publicera. Men vad är det för kul att göra ner andra? Skvallrar endast om dålig självkänsla.

    Svara
  3. Anonymous

    Åhh, vad folk skall vara besserwisser jämt ! Rid du med graman, hur kort i halsen eller lång som du vill ! Jag tycker mitt, men det gör jag hemma vid köksbordet för mig själv.
    Och en filmsnutt är som sagt bara en snutt av ridpasset…
    Keep up the good work !

    Svara
  4. Anonymous

    Usch så tråkigt! Man kan ju ha åsikter om allt men det är skillnad på att vräka ur sig oförskämdheter och ge konstruktiv kritik.
    Din blogg är ju en av få som faktiskt beskriver verkligheten. Du överdriver inte och är öppen med vad du gör med Kreon.
    Många bloggar handlar bara om att höra hur bra man är osv, dessa tröttnar man snabbt på.
    Din blogg är läsvärd och du bjuder in dina läsare till debatt och för att få råd osv.
    Vill minnas att det var en läsare som tipsade om att snurra lite när Kreon frös till is. Sådana tips är ju jättebra och enkla egentligen man ska bara komma på dem =)
    Märkligt att hästmänniskor är så oförskämda mot varandra, vi gillar ju alla hästar.
    Nä! strunt i sådana personer och fortsätt blogga på. Jag uppskattar det mycket.
    Trevlig helg
    Lena_R

    Svara
  5. Cristel

    Det är en av nackdelarna med internet, att man helt osedd kan kommentera hur som helst och komma undan med det.

    Svara
  6. Birgittas hästsida

    Lena:

    Vad glad jag blir när du tycker att jag ”beskriver verkligheten” för det är precis det jag VILL; att skildra hur saker och ting de facto ÄR, inte en massa överdrivet, rosaskimrande blaj som inte är ett dugg verklighetsförankrat.

    Efter att ha läst måååånga bloggar under flera år vet jag att det som en del skriver om och får att låta sååå bra i vart fall i mina ögon inte överensstämmer särskilt bra med VERKLIGHETEN men det attraherar ju läsarna gudbevars.

    Jag VET ju att alla vi ”amatörer” tampas med diverse problem och bekymmer och vill skildra i alla fall en del av mina, både för att få råd men också för att kanske lite grann ”trösta” andra så att de inte tror att de är ensamma.

    Och ja, det var en läsare som tipsade mig om ”snurrmetoden” och för det ska jag vara evigt tacksam-vilket otroligt bra råd det visade sig vara!

    Svara
  7. Dressyrtant

    En människa med dåligt självförtoende och mycket liten kunskap kan jag tänka mig att det var som hävde ur sig något elakt.
    Men som ni andra har sagt, internet ger fega människor kraft att häva ur sig konstiga saker.
    När min häst precis hade blivit fyra år filmade vi när han gjorde sin första skänkelvikning någonsin. Jag lade ut det på youtube så att uppfödaren skulle få se det. Då skriver, ursäkta språket, någon dum jävel att man inte kan se att han går åt sidan. Öhh, hallå, han är fyra år, 175 cm hög, kan inte hålla koll på kroppen osv…
    Jag tar inte heller åt mig, är för gammal för det, men som du skrev Birgitta, det är inte roligt att läsa. Själv var jag själaglad att pållen just då fattade att han skulle flytta sig över huvudtaget.
    Fortsätt att beskriva verkligheten! Det är därför jag läser din blogg.

    Svara
  8. Birgittas hästsida

    Dressyrtant:

    Sådana där kommentarer känner jag igen. Okunniga verkar inte kunna/ vilja skilja på tex det som en orutinerad häst utför och det som en mycket erfaren dito gör utan är det inte ”perfekt” så måste man klaga.

    Igår läste jag att någon på en tjejs blogg tom orkade klaga och det ganska ihärdigt och ”fult” på hur hon lindade sin hästs ben?!?!

    Hur jag än tittade på samma bild kunde jag inte se något konstigt med lindningen medan den som kommenterade fick det att låta som att en världskatastrof inträffat! Det finns folk till allt…..

    Svara

Skriv en kommentar

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>